Išsirinkti tinkamą taurę pagal patiekiamo vyno rūšį yra tikras menas, ir nors dabar kai kurie gamintojai siūlo taures, pritaikytas kiekvienai vynuogių rūšiai ir vyno regionui, vyno gurmanui be didelės žalos prireiks tik kelių rūšių taurių. Nors senovėje šiam kilniam gėrimui vartoti buvo naudojamos aukso ir sidabro taurės, vynas geriausiai jaučiasi stiklinėje, kuri šiam tikslui naudojama nuo XV a. Nepaisant išvaizdos, stiklinės spalva, forma ir dydis turi įtakos gėrimo suvokimui. Nors nėra standartų, nustatančių, kokio dydžio ir formos taurės tinka tam tikroms vyno rūšims, tačiau yra kelios visuotinai pripažintos taisyklės.
Pirmiausia indas, kuriame patiekiamas vynas, turi būti iš skaidraus, plono stiklo. Tik taip galėsime įvertinti gėrimo spalvą, jo tirštumą ir skaidrumą. Raudonojo vyno taurės turėtų būti didesnės nei baltojo vyno taurės, su platesniu ir žemesniu kakleliu. Gerai, jei taurės kraštas yra siauresnis nei vidurys - taip galima surinkti ir įvertinti visus tauriojo gėrimo aromatus. Baltojo vyno taurės, mažesnės ir ne tokios talpios, gali būti tulpės formos. Tikrieji vyno žinovai taip pat turėtų įsigyti stiklines, skirtas raudonajam burgundiškam vynui, kurios yra gana didelės, nemažo pločio ir aukštos kojos. Tai leidžia gėrimui išgauti visą aromatą. Taip pat būtinos specialios šampano taurės, kurių plonas ir siauras kaklelis padeda ilgiau išlaikyti putojančius burbuliukus.
Nors taurių forma ir dydis nėra griežtai apibrėžti jokiomis taisyklėmis, vyno patiekimui jose taikomos tam tikros taisyklės. Pirmiausia, prieš patiekdami stiklines, jas reikia išplauti vandeniu be ploviklio, kad dulkės ir cheminės medžiagos nepakenktų skoniui. Jei prie vakarienės patiekiami skirtingų rūšių vynai, kiekvienos rūšies vyno taurės turėtų būti statomos 45° kampu, o taurės - iš dešinės į kairę. Taurės turėtų būti pripildytos tik maždaug iki 1/3 jų aukščio, kad svečiai galėtų "suvirpinti vyną". Tai leis išgauti visą gėrimo puokštę ir visapusiškai įvertinti jo savybes. Gerdami laikykite stiklinę už kotelio, o ne už taurės, kad be reikalo neįkaitintumėte jos turinio. Jei laikysitės šių kelių pagrindinių taisyklių, galėsite mėgautis visomis kilnaus gėrimo savybėmis nepažeisdami bendrų gyvenimo taisyklių.
Kita vertus, sunkesnių gėrimų, pavyzdžiui, viskio, gėrimui taip pat taikomos atskiros taisyklės. Viskio taurės paprastai būna plačios ir žemos, kad išlaikytų žemą gėrimo temperatūrą, o kartais jos įgauna originalias formas. Žinovai rekomenduoja viskį ragauti ant ledukų arba, dar geriau, ant akmenų, kurie atvėsina gėrimą jo neskiedžiant. Verta įsigyti šaldymo priedų, formų ir ledo priedų, kad galėtumėte mėgautis puikiai patiekto gėrimo skoniu.
Alaus ekspertai taip pat rekomenduoja gerti alų specialiuose puodeliuose ir bokaluose. Tinkama indų forma visiškai atskleidžia alaus, ypač kraftinio alaus, skonį. Susidarykite patogų naudingų alaus priedų rinkinį, pavyzdžiui, alaus šaldytuvą, padėkliukus ir butelių atidarytuvus, kad visada turėtumėte juos po ranka, kai norėsite išgerti šalto alaus.