Puodas - jo funkcijos ir naudojimas
Puodai yra išskirtiniai virtuvės įrankiai, leidžiantys paruošti unikalius ir skanius patiekalus. Jie yra su mumis kiekvieną dieną. Kartu su mumis ruošia tiek kuklius patiekalus, tiek didelius iškilmingus pietus ar vakarienes.
Ketaus puode galima troškinti, virti, kepti maistą. Atsižvelgiant į tai, kad šiais laikais puodai suvokiami ne tik utilitariai, bet ir kaip patalpos, pavyzdžiui, virtuvės (taip pat restorano interjero), vizualinį charakterį kuriantis elementas, jie tampa labai populiarūs.
Tokių prekės ženklų puodų rinkiniai kaip Alessi,Fissler,Scanpan arba WMF jau kelerius metus žymi naują tendenciją. Šiuos praktiškus virtuvės reikmenis suvokia kaip interjero dizaino elementą. Taip yra dėl šių prekių ženklų įsipareigojimo kurti unikalų dizainą, naudoti geriausias medžiagas ir atkreipti dėmesį į detales.
Koks turėtų būti geras puodas?
Geri indai - tai investicija į kulinarines keliones, ypatingas akimirkas, praleistas su šeima ar draugais kartu ruošiant maistą. Taip pat tvirti ir patikimi maisto gaminimo įrankiai, kurie tarnaus daugelį metų.
Pirmasis kriterijus, į kurį kreipiame ypatingą dėmesį yra medžiaga ir kokybė. Puodas storomis sienelėmis įkaista šiek tiek ilgiau. Tačiau tuomet šiluma pasiskirsto tolygiau ir ilgiau išsilaiko. Tinkamai parinkta rankenų medžiaga padeda išvengti nemalonių nudegimų, maišant maistą. Populiariausi yra puodai, pagaminti iš nerūdijančio plieno ir aliuminio.
Taip pat svarbu, kad puode ruošiamas maistas turėtų natūralų skonį ir aromatą. Geruose puoduose nėra metalinių priedų ir medžiagų, kurios gali prasiskverbti į maistą.
Nustatykite, ką gaminsite
Puodų rinkiniuose paprastai rasite bent vieną didelį puodą, mažesnį, skirtą smulkesniems maisto kiekiams ruošti, ir klasikinį puodą. Bei priedų, tokių kaip keptuvė wok, šparagų puodas,garpuodis arba specialūs dangteliai. Priklausomai nuo poreikių, taip pat galite įsigyti atskirų modelių, kad papildytumėte savo kolekciją arba pakeistumėte seną.
Medžiaga
Puodai gali būti pagaminti iš įvairių medžiagų. Rasite tradicinių keraminių ir emaliuotųpuodų. Taip pat puodų iš aliuminio ir nerūdijančio plieno. Ketaus puodai vertinami dėl šilumą išlaikančių savybių. Tokiuose puoduose gaminamas maistas yra ypatingo skonio!