Būtinas kiekvienoje virtuvėje
Indai biriems produktams yra geriausias būdas palaikyti tvarką virtuvėje. Jie padeda palaikyti tinkamą higieną ir švarą. Jų vaidmuo yra neįkainojamas, ypač jei neturite sandėliuko. Šiuos virtuvės indus galima naudoti įvairiapusiškai. Priklausomai nuo poreikių, juos galime naudoti maisto produktams laikyti stalčiuose ir ant stalviršio, taip pat šaldytuve. Jie naudingi šaldymui ir marinavimui, o kai kuriuos iš jų galima naudoti maistui pašildyti mikrobangų krosnelėje. Dėl originalaus dizaino ir įvairių spalvų bus lengviau išsirinkti svajonių indą.
Kokį virtuvės indą pasirinkti?
Dažniausiai indo pasirinkimą lemia medžiaga, iš kurios jis pagaminta. Populiariausi vis dar yra plastikiniai virtuvės indai - jie yra lengvi ir paprastai valomi. Gamintojai vis daugiau dėmesio skiria saugai, todėl daugumoje plastikinių virtuvės indų nėra kenksmingo BPA.
Ne mažiau dažnas pasirinkimas yra nemirtingieji virtuvės indai iš stiklo. Jie dažniausiai būna stiklainių pavidalo. Stikliniai maisto indai nesiliečia su juose laikomais maisto produktais ir puikiai izoliuoja juos nuo išorinių sąlygų.
Metalinius virtuvės indus renkasi žmonės, kuriems svarbiausia - ilgaamžiškumas ir tvirtumas. Juose maisto produktai yra visiškai saugūs ir sandariai uždaryti.
Keraminiai virtuvės indai - tai tokie indai, kurių verčiau nedėti į stalčių. Dėl formų ir spalvų įvairovės porceliano ir akmens masės indai dažnai puošia virtuvės stalviršį ar stalą.
Naudingos virtuvės indų funkcijos
Labai praktiški yra virtuviniai indai su matuokliais, ypač laikant tokius produktus kaip miltai, cukrus ar kakava. Dėl matuoklio galima lengvai sužinoti reikiamą ingrediento kiekį kepant ar ruošiant bet kokį patiekalą. Skaidrus virtuvės indas rodo esamą laikomo produkto kiekį - šis sprendimas puikiai tinka laikyti birius, dažnai naudojamus produktus.
Atskira kategorija yra hermetiški vakuuminiai indai. Tai puikus būdas apsaugoti maistą ilgą laiką. Naudojant specialų siurblį sukuriamos palankios sąlygos net patiems jautriausiems maisto produktams. Kitas hermetiškų talpyklų tipas - dėžutės su specialiu užraktu, kurio sumanus mechanizmas dažnai būna užpatentuotas gamintojo.
Specialios paskirties virtuvės indai
Tokio tipo indai puikiai tinka žmonėms, mėgstantiems organizuoti ir palaikyti tvarką. Tokioje virtuvėje kiekvienas didelis ir mažas gaminys turi savo vietą.
Strategiškai svarbiausiose vietose bus prieskonių indeliai. Jie pagal savo paskirtį visada turi būti po ranka virėjui. Prieskoniams laikyti reikia sandarių patalpų, kad jie per greitai neprarastų aromato. Prieskonių indeliai dažnai būna patogūs, paruošti rinkiniai. Paprastai jie yra dekoratyvinės išvaizdos, skirti dėžutei pateikti matomoje vietoje, pavyzdžiui, ant virtuvės stalviršio.
Kavos ir arbatos indai - gėrimai, kurie ruošiami kelis kartus per dieną - taip pat turėtų būti dekoratyvūs. Todėl arbatos (lapų ar maišeliuose) atveju spalvotas indas yra puikus sprendimas. Arbatos skardinės dažnai gaminamos iš alavo, o kavos indai - iš nerūdijančio plieno. Tiems, kurie vertina tvarką ir minimalizmą, puikiai tiks panašaus stiliaus kavos ir arbatos indų rinkinys.
Kur geriausia laikyti duoną? Sprendimas yra tradicinės duoninės. Jos apsaugo duoną ir bandeles nuo pernelyg greito išdžiūvimo.
Saugoti ir puošti
Be utilitarinio aspekto, nepamirškime, kad virtuvės indai gali būti svarbi dekoratyvinė priemonė. Ji paįvairins bet kurios virtuvės interjerą. Dėl plataus dizaino, spalvų ir medžiagų, iš kurių gaminami indai maistui, pasirinkimo kiekvienas gali rasti sau ir savo virtuvei tinkantį gaminį.