Keptuvė - greta puodų dažniausiai naudojamas virtuvės reikmuo - naudojama paprastiems patiekalams, pavyzdžiui, kiaušinienei ar blynams, bet ir sudėtingiems patiekalams, tarkim, paelai ar rizotui, gaminti. Keptuvės skirtos kepti kepsnius, troškinti daržoves, gaminti prancūziškus skrebučius...
Gerai įrengtoje virtuvėje turėtų būti bent dvi kokybiškiausios keptuvės: plieninė keptuvė greitai kepti aukštoje temperatūroje, pvz., kotletus, ir ketaus keptuvė daržovių ar paukštienos švelniam kepimui. Spintelėje verta turėti ir universalią keptuvę WOK. Joje galima ruošti kepinius, troškinti daržoves ir net virti sriubą. Jei mėgstate blynus, turėtumėte įsigyti specialią plokščią blynams skirtą keptuvę. Grilio keptuvės puikiai tinka kepsniams ruošti. Iš tradicinių keptuvių su dangomis populiariausios yra šios keraminės keptuvės - itin atsparios įbrėžimams. FA asortimente - keptuvės internetu ir su akcija!
356 prekių
123,30 €176,20 €
Kepimo ir serviravimo keptuvė Signature žydros spalvos 26 cm
Le Creuset
Išsiuntimas trunka iki 10 darbo dienų
725,80 €
Puodų ir keptuvių rinkinys Space su pertvaromis mėlynos spalvos 13 komp.
Joseph Joseph
Išsiuntimas trunka iki 2 darbo dienų
160,60 €
Wok Space su sulankstomomis rankenomis mėlynos spalvos 32 cm
Joseph Joseph
Išsiuntimas trunka iki 2 darbo dienų
160,60 €
Keptuvė Space su sulankstomomis rankenomis ir dangčiu mėlynos spalvos 28 cm
Joseph Joseph
Išsiuntimas trunka iki 2 darbo dienų
223,10 €
Keptuvės Space su pertvaromis mėlynos spalvos 24 cm + 28 cm 3 komp.
Joseph Joseph
Išsiuntimas trunka iki 2 darbo dienų
Tendencijos, naujienos ir patarimai.
Gera keptuvė yra vienas iš pagrindinių kiekvienos virtuvės įrangos elementų. Galite rinktis iš keraminės, plieninės, varinės ar ketaus keptuvės. Keptuvės kepimui be riebalų arba keptuvė su nuimama rankena - tai kiti šios nepakeičiamos virtuvės įrangos tipai. Taip pat reikės atskiros keptuvės gardiems blynams kepti, kitos keptuvės vištienai kepti ar azijietiškiems patiekalams ruošti. Turime daug keptuvių, bet kuri iš jų geriausia? Esame įsitikinę, kad šis sąrašas padės lengviau apsispręsti dėl tobulo gaminio.
Kurią keptuvę pirkti?
Keptuvė yra priedas, be kurio virtuvėje sunku išsiversti. Dėl plataus asortimento gali susisukti galva. Keraminė keptuvė, varinė keptuvė, aliuminio keptuvė, kepsnių keptuvė, keptuvės orkaitėms - tai tik kelios galimybės. Prieš priimdami konkretų sprendimą apsvarstykite, kokias funkcijas turėtų turėti keptuvė ir kokį maistą norite joje gaminti. Perkant keptuvę verta atkreipti dėmesį į konstrukcijos medžiagą, dangos tipą ir numatytą paskirtį.
Ketaus keptuvė, aliumininė keptuvė, varinė keptuvė... Sužinokite apie įvairias keptuvių rūšis!
Keptuves galima skirstyti pagal tai, iš kokios medžiagos jos pagamintos. Kokius tipus galima rasti FormAdore?
Keraminės keptuvės
Kuri keptuvė yra sveikiausia? Ta, kuri yra saugi mūsų sveikatai ir aplinkai, o kepant neišskiria jokių kenksmingų junginių. Keptuvė su danga, pagaminta iš mineralų ir molio derinio, išdegto labai aukštoje temperatūroje, t. y. keramine danga, yra viena geriausių keptuvių rinkoje. Ši danga nereaguoja su jokiomis maisto sudedamosiomis dalimis. Todėl neturi įtakos gaminamo maisto skoniui ar kvapui. Keptuvės su keramine danga tolygiai įkaista ir ilgai išlaiko šilumą. Tačiau svarbu prisiminti, kad jos neturi būti veikiamos staigių temperatūros pokyčių. Tai gali joms pakenkti. Taip pat verta pažymėti, kad keraminė keptuvė yra nelimpanti - jai būdinga didelis atsparumas įbrėžimams.
Ketaus keptuvės
Sunkios, patvarios ir atsparios ketaus keptuvės neturi papildomos dangos. Jos gaminamos tik iš natūralių medžiagų ir pasižymi tuo, kad yra atsparios įbrėžimams ir bet kokiems pažeidimams. Ketaus keptuvė puikiai praleidžia šilumą, t. y. tolygiai įkaista ir ilgai išlaiko norimą patiekalo temperatūrą. Ketaus medžiagai būdinga didelis atsparumas aukštai temperatūrai, dėl ko šio tipo keptuves galima naudoti ir orkaitėje.
Varinės keptuvės
Varinė keptuvė yra bene labiausiai į dizainą orientuotas ir elegantiškas variantas iš visų rinkoje esančių. Tačiau tai tikrai nėra vienintelis jos privalumas. Varis labai gerai praleidžia šilumą. Keptuvė greitai įkaista, tolygiai paskirsto šilumą, todėl maistas paruošiamas greičiau. Tačiau reikėtų pridurti, kad geriausios varinės keptuvės iš vidaus padengtos aukštos kokybės danga. Ji apsaugo maistą nuo tiesioginio sąlyčio su variu. Taip yra todėl, kad varis reaguoja su rūgštiniais produktais, o tai keičia maisto skonį.
Ar ieškote atsparios įbrėžimams, įlenkimams ir rūdijimui? Štai ji - nerūdijančio plieno keptuvė. Ji yra visiškai saugi sveikatai ir lėtai išskiria šilumą, kad joje ruošiamas maistas ilgai išliktų šiltas. Nerūdijančio plieno keptuvė yra geriausia mėsai kepti.
Aliuminio keptuvės
Aliuminio keptuvės yra lengvios, patogios ir laidžios šilumai. Renkantis tokią keptuvę svarbu įsitikinti, kad ji turi specialią įbrėžimams atsparią dangą, kurioje nėra kenksmingų junginių.