Gera keptuvė yra vienas iš pagrindinių kiekvienos virtuvės įrangos elementų. Galite rinktis iš keraminės, plieninės, varinės ar ketaus keptuvės. Keptuvės kepimui be riebalų arba keptuvė su nuimama rankena - tai kiti šios nepakeičiamos virtuvės įrangos tipai. Taip pat reikės atskiros keptuvės gardiems blynams kepti, kitos keptuvės vištienai kepti ar azijietiškiems patiekalams ruošti. Turime daug keptuvių, bet kuri iš jų geriausia? Esame įsitikinę, kad šis sąrašas padės lengviau apsispręsti dėl tobulo gaminio.
Kurią keptuvę pirkti?
Keptuvė yra priedas, be kurio virtuvėje sunku išsiversti. Dėl plataus asortimento gali susisukti galva. Keraminė keptuvė, varinė keptuvė, aliuminio keptuvė, kepsnių keptuvė, keptuvės orkaitėms - tai tik kelios galimybės. Prieš priimdami konkretų sprendimą apsvarstykite, kokias funkcijas turėtų turėti keptuvė ir kokį maistą norite joje gaminti. Perkant keptuvę verta atkreipti dėmesį į konstrukcijos medžiagą, dangos tipą ir numatytą paskirtį.
Ketaus keptuvė, aliumininė keptuvė, varinė keptuvė... Sužinokite apie įvairias keptuvių rūšis!
Keptuves galima skirstyti pagal tai, iš kokios medžiagos jos pagamintos. Kokius tipus galima rasti FormAdore?
Kuri keptuvė yra sveikiausia? Ta, kuri yra saugi mūsų sveikatai ir aplinkai, o kepant neišskiria jokių kenksmingų junginių.Keptuvė su danga, pagaminta iš mineralų ir molio derinio, išdegto labai aukštoje temperatūroje, t. y. keramine danga, yra viena geriausių keptuvių rinkoje. Ši danga nereaguoja su jokiomis maisto sudedamosiomis dalimis. Todėl neturi įtakos gaminamo maisto skoniui ar kvapui.Keptuvės su keramine danga tolygiai įkaista ir ilgai išlaiko šilumą. Tačiau svarbu prisiminti, kad jos neturi būti veikiamos staigių temperatūros pokyčių. Tai gali joms pakenkti. Taip pat verta pažymėti, kad keraminė keptuvė yra nelimpanti - jai būdinga didelis atsparumas įbrėžimams.
Sunkios, patvarios ir atsparios ketaus keptuvės neturi papildomos dangos. Jos gaminamos tik iš natūralių medžiagų ir pasižymi tuo, kad yra atsparios įbrėžimams ir bet kokiems pažeidimams. Ketaus keptuvė puikiai praleidžia šilumą, t. y. tolygiai įkaista ir ilgai išlaiko norimą patiekalo temperatūrą. Ketaus medžiagai būdinga didelis atsparumas aukštai temperatūrai, dėl ko šio tipo keptuves galima naudoti ir orkaitėje.
Varinės keptuvės
Varinė keptuvė yra bene labiausiai į dizainą orientuotas ir elegantiškas variantas iš visų rinkoje esančių. Tačiau tai tikrai nėra vienintelis jos privalumas. Varis labai gerai praleidžia šilumą. Keptuvė greitai įkaista, tolygiai paskirsto šilumą, todėl maistas paruošiamas greičiau. Tačiau reikėtų pridurti, kad geriausios varinės keptuvės iš vidaus padengtos aukštos kokybės danga. Ji apsaugo maistą nuo tiesioginio sąlyčio su variu. Taip yra todėl, kad varis reaguoja su rūgštiniais produktais, o tai keičia maisto skonį.
Plieninės keptuvės
Ar ieškote atsparios įbrėžimams, įlenkimams ir rūdijimui? Štai ji - nerūdijančio plieno keptuvė. Ji yra visiškai saugi sveikatai ir lėtai išskiria šilumą, kad joje ruošiamas maistas ilgai išliktų šiltas. Nerūdijančio plieno keptuvė yra geriausia mėsai kepti.
Aliuminio keptuvės yra lengvios, patogios ir laidžios šilumai. Renkantis tokią keptuvę svarbu įsitikinti, kad ji turi specialią įbrėžimams atsparią dangą, kurioje nėra kenksmingų junginių.
Kuri keptuvė geriausia blynams, o kuri - kiaušiniams kepti? Keptuvių padalijimas pagal paskirtį
Renkantis keptuvę reikia atsižvelgti ne tik į jos konstrukcijos medžiagą, ilgaamžiškumą ir atsparumą įvairiems pažeidimams, bet ir į jos paskirtį. FormAdore rasite ne tik tipiškų klasikinių keptuvių, bet ir keptuvių, pritaikytų tam tikrų rūšių patiekalams gaminti.
Blyninėms keptuvėms būdinga specifinė konstrukcija. Jos turi žemas sieneles, todėl blynų apvertimas neturėtų kelti problemų. Be to, blynų keptuvė labai greitai įkaista ir yra padengta nelimpančia danga. Todėl galima kepti labai plonus blynus, naudojant mažai riebalų. Blynų keptuvė yra privaloma blynų mėgėjo virtuvės įranga. Tai taip pat ideali keptuvė omletams kepti.
Grilio keptuvėse galima ruošti sveikus ir skanius patiekalus. Ši keptuvė be riebalų turi specialų gofruotą pagrindą, kuris sumažina riebalų absorbciją į patiekalą.Tai leidžia paruošti lengvai virškinamus ir mažiau kalorijų turinčius patiekalus.
Geriausia keptuvė azijietiškiems patiekalams gaminti? Žinoma, wok keptuvė. Tai yra gili keptuvėsu specialiai suformuotu dugnu. Jis leidžia ruošti skanius ir aromatingus patiekalus su ryžiais, vištiena ir daržovėmis arba keptais makaronais. Wok keptuvė yra ideali įranga, skubiai ruošiant patiekalus, kuriuos reikia labai stipriai maišyti. Tai įmanoma dėl aukštų sienelių.Gilios wok keptuvės taip pat puikiai sulaiko garus. Todėl maistas greičiau tampa minkštas ir sultingas.
Kiaušinių ir troškinių keptuvės
Kiaušinių ir troškinių keptuvės turi įdubimų, kad jose paruošti blynai ar kiaušiniai būtų iškepti ir tolygaus dydžio. Keptuvė kiaušiniams arba puriems blynams kepti yra kelių versijų. Be klasikinės žiedo formos keptuvės taip pat rasite keptuvių širdelių, šypsenėlių ar snaigių formos blynams kepti.
Jei turite indukcinę kaitlentę, turite patikrinti, ar pasirinkta keptuvė jai tinka. Indukcinės keptuvės pagrindas yra pagamintas iš feromagnetinės medžiagos. Tik tokia keptuvė bus aptikta indukcija. Geriausia indukcinė keptuvė? Puikus tokio tipo įrangos pavyzdys yra WMF keptuvė arba Fissler keptuvė.
Jau žinote, koks keptuvių rinkinys turėtų būti Jūsų virtuvėje? Tikrai pravers nedidelė keptuvė ir didelė 32 cm keptuvė, keptuvė su dangčiu, keptuvė mėsai, blynams, kiaušiniams kepti ar kepti ant grotelių. Pasirinkimas tikrai didelis. Esame įsitikinę, kad FormAdore rasite viską, ko reikia!