5 šildančių žiemos gėrimų receptai
Užtenka pažvelgti pro langą ir į termometro stulpelį, kad įsitikintumėte, jog žiema nesitraukia! Žiemos orai verčia ieškoti būdų, kaip sušildyti kūną. Vienas iš patikimiausių būdų - aromatinių prieskonių gėrimai, kurie ne tik puikiai sušildo, bet ir pagerina nuotaiką bei suteikia geros savijautos. Atraskite geriausių žiemos gėrimų receptus.
1. Karštas romas su sviestu
Apšilimas...
iš romo, aromatinių prieskonių ir sviesto paruoštas gėrimas yra nepakeičiamas žiemos vakarų palydovas! Į karštą romą su sviestu įdėtas sviestas suteikia gėrimui švelnią ir aksominę konsistenciją. Šis kokteilis sušildys ir bus dar skanesnis. Jį verta naudoti, kai atsiranda pirmieji infekcijos simptomai arba kai kamuoja žiemos nuovargis ir pavargimas. Karštas romas su sviestu greitai pastatys jus ant kojų!
Sudedamosios dalys:
- 50 g sviesto
- arbatinis šaukštelis cukranendrių cukraus
- 100 ml verdančio vandens
- 40 ml tamsaus romo
- 20 ml obuolių sulčių
- 20 ml citrinos sulčių
- prieskoniai: cinamonas, muskato riešutas
Paruošimas:
Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, cukrų, žiupsnelį cinamono ir viską užpilkite verdančiu vandeniu. Nustatykite viryklę ant žemiausio režimo, ant viryklės uždėkite puodą ir nuolat maišydami užvirinkite sviesto mišinį. Naudodami matavimo taurę, supilkite romą, obuolių sultis ir citrinos sultis į ilgą stiklinę. Supilkite ištirpintą sviestą ir kokteilių maišykle arba šaukštu išmaišykite stiklinės turinį. Ant karšto romo su sviestu pabarstykite šiek tiek muskato riešuto, žiupsnelį cinamono ir papuošimui ant stiklinės priklijuokite spalvotą etiketę.
Gėrimas paruoštas! Dabar patogiai įsitaisykite, paimkite į rankas taurę kvapnaus kokteilio ir mėgaukitės gardžiu jo skoniu.
2. Whisky Sour
Viskis, citrina, medus ir... kiaušinio baltymas - išties neįprastas ir nepaprastai skanus derinys! Ar jums įdomu, koks yra Whisky Sour skonis? Štai receptas, o jūs jau galite griebti kokteilius ir maišyti, kad įtikintumėte savo skonio receptorius unikaliu aromatu.
Sudedamosios dalys:
- kiaušinio baltymas
- 40 ml viskio
- 20 ml citrinos sulčių
- 15 ml skysto medaus
- 3 lašai balzaminio acto
- citrinos griežinėlis
- ledo kubeliai
Paruošimas:
Kiaušinio baltymą supilkite į plaktuvą. Tada supilkite išspaustas citrinos sultis, medų ir balzaminį actą. Iš ledo dėklo išimkite vieną kubelį ir įdėkite į kokteilinę. Kelias sekundes stipriai pakratykite. Pastaba: šiuo metu į plaktuvą nepridėkite daugiau ledo, nes kiaušinio baltymas neišsiplaks. Tik dabar, kai baltymai suplakti, į plaktuvą įdėkite daugiau ledo kubelių ir supilkite viskį. Uždarykite kokteilinę ir dar kartą stipriai suplakite, kad alkoholis susimaišytų su likusiais ingredientais. Paimkite ledo žnyplės - į kokteilinę stiklinę įdėkite ledo kubelių ir supilkite kokteilinės turinį. Whisky Sour papuoškite citrinos skiltele, kurią prieš tai galite patrinti aplink taurės kraštą, kad kokteilis būtų dar skanesnis ir aromatingesnis.
Mūsų patarimas
Norite tapti tikru namų barmenu? Apsilankykite FA žurnale: Kaip gaminti ir patiekti vėsius Naujųjų metų išvakarių gėrimus, norėdami sužinoti daugiau apie būtiniausius gėrimų gaminimo ir jų patiekimo priedus.3. Glogg
Raudonasis karštas vynas su daugybe aromatinių prieskonių ir priedų, Glogg - tai gėrimas, kilęs iš Švedijos, kur jis tradiciškai patiekiamas per Kalėdas. Verta pasigaminti skandinaviško karšto vyno, nes jis puikiai sušildo, o jo gaminimo metu sklindantis prieskonių aromatas yra labai malonus ir tikrai visiems suteiks geros nuotaikos.
Sudedamosios dalys:
- 1 butelis pusiau sauso raudonojo vyno (0,75 l)
- pusė puodelio cukraus
- 3 gabalėliai cinamono žievelės
- pusės apelsino žievelės
- gabalėlis šviežio imbiero
- 5 kardamono sėklos
- 10 gvazdikėlių
- stiklinė apelsinų sulčių
- ½ puodelio sultenių
- ¼ puodelio blanširuotų migdolų
- pusė stiklinės degtinės, romo arba brendžio
Paruošimas:
Smulkiai supjaustykite apelsino žievelę ir imbierą, o cinamono žievę sutrinkite. Puode užvirkite stiklinę apelsinų sulčių. Į verdančias sultis suberkite imbierą, cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius ir apelsino žievelę. Tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 30 minučių. Gėrimą perkoškite per sietelį į kitą puodą ir supilkite vyną, pasirinktą alkoholį (degtinę, romą ar brendį) ir cukrų. Įkaitinkite puodo turinį, bet būkite atsargūs, kad jis neužvirtų. Paruoškite gėrimų taurės, į kiekvieną įdėkite po keletą migdolų ir sultenių, užpilkite karštu vynu. Norėdami patiekti, naudokite gėrimų maišytuvus ir šaukštus kad būtų galima lengvai atskirti sultenes ir migdolus iš skanaus gėrimo.
Mūsų patarimas
Patiekdami karštus gėrimus, rinkitės stiklines iš storo stiklo, atsparaus aukštai temperatūrai. Be to, kad sumažintumėte temperatūrų skirtumą, prieš pilant šildantį gėrimą į stiklinę, galite ją nuplauti karštame vandenyje.4. Canchanchara
Gėrimas Canchanchara...
Nors gėrimas Canchanchara kilęs iš Kubos ir tradiciškai patiekiamas moliniuose puodeliuose, niekas jums netrukdo pasigaminti šį gardų kokteilį namuose! Dėl romo, medaus ir citrinos derinio „Canchanchara“ yra puikus gėrimas žiemai.
Sudedamosios dalys:
- 50 ml romo
- 20 ml skysto medaus
- 50 ml vandens
- 10 ml citrinos sulčių
- citrinos skiltelė
- keli ledo kubeliai
Paruošimas:
Naudodami baro matavimo puodelį išmatuokite atskirus ingredientus. Supilkite romą ir citrinos sultis į kokteilinę. Naudojant šaukštą Įpilkite medaus. Kokteilių maišykle maišykite stiklinės turinį, kol medus ištirps. Įpilkite vandens ir ledo kubelių - rekomenduojame naudoti ledo priedus, pavyzdžiui, skirtingas formas siteikiančius ledo šaldymo konteinerius. Jūsų gėrimas jau beveik paruoštas! Belieka tik papuošti citrinos griežinėliu. Jei norite patiekti „Canchanchara“ kokteilį namų vakarėlyje, priklijuokite gėrimų etiketes, kad kiekvienas svečias galėtų lengvai rasti savo gėrimą.
5. Hot toddy
Karštas vanduo, viskis ir prieskoniai paverčia Hot Toddy puikiu gėrimas nuo peršalimo, niūrumo ir depresijos. Be jokios abejonės, Hot Toddy yra puikus palydovas žiemos vakarams, praleistiems po šilta antklode su gera knyga rankoje.
Sudedamosios dalys:
- 50 ml viskio
- 20 ml skysto medaus
- ¾ puodelio karšto vandens
- 6 gvazdikėliai
- citrinos griežinėlis
Paruošimas:
Supilkite medų į stiklinę, supilkite viskį ir, naudodami maišyklę, švelniai išmaišykite. Gvazdikėlius įkiškite į citrinos griežinėlį. Į stiklinę įdėkite citriną. Stiklinę užpilkite karštu vandeniu. Dar kartą išmaišykite kokteiliniu šaukštu. Atlikta!
Dėmesio!
Ne visi viskiai tinka Hot Toddy gėrimui. Pasirinktas viskis neturi būti durpių, t. y. neturi turėti dūmų aromato ar stipraus poskonio. Airiškas viskis ypač rekomenduojamas Hot Toddy.Jei norite sužinoti kitų įdomių skanių gėrimų receptų, apsilankykite žurnale FA: Pasiimkite šakes! Gaivių kokteilių receptai iš „Kusmi“, kur rasite daug įkvėpimo spalvingiems ir gardiems kokteiliams.
***
Mylimas žmogus šalia, geras filmas ir gardus gėrimas - skamba kaip gero vakaro receptas, tiesa? Taigi neatidėliokite ir įsigykite kokteilių plaktuvus ir kokteilių priedus, kad galėtumėte namuose pasigaminti skanių ir šildančių alkoholinių gėrimų ir sušildyti kūną po ilgo ir šalto pasivaikščiojimo. Žiemos kokteiliais galite vaišinti ir pas jus apsilankiusius draugus - jie tikrai liks sužavėti jų skoniu ir jūsų kūrybiškumu.