Riebusis ketvirtadienis! Viskas bus iškepta už jus

Riebusis ketvirtadienis jau visai netoli, todėl nusprendėme, kad ir jums bus saldu. Turime jums skanių receptų, formų ir tortų skardų, priedų saldumynams dekoruoti ir visko, ko reikia gerai užgavėniu puotai!

Spragėsiai, keksiukai, churros.... kaip gražiai skamba!

Užgavėnės - nuostabi diena. Miestas pilnas saldumynų, visur tvyro blynų kvapas, o mes skaičiuojame valandas, kol galėsime grįžti namo ir imtis kepimo.
Jei negalite kepti - ne bėda! Tai gali būti puiki diena pradėti šią temą.
Toliau pateikiame keletą paprastų keksiukų receptų, taip pat keletą kitų su keksiukais susijusių istorijų, nes nėra nieko geriau nei plėsti savo kulinarinį akiratį!

Paprastas cpurgų receptas

Manome, kad geri receptai yra tie, kurie yra paprasti, greiti ir kuriuos gali įgyvendinti kiekvienas. Štai tokį receptą turime jums, kad spurgytės išeitų ir be mielių. Receptas gautas iš haps.co.uk, ačiū!

Reikiami ingredientai:

  • 120 ml pasukų
  • 180 g kvietinių miltų
  • 50 g cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • maždaug. 40 g lydyto sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • aliejus kepimui
  • marmeladas arba uogienė įdarui

Greiti keksiukai be mielių - kaip juos pagaminti?

  1. Prieš kepdami pasukas įsitikinkite, kad pasukos yra kambario temperatūros. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, bet neužvirinkite.
  2. Paruoškite 2 dubenis. Į didįjį dubenį persijokite miltus ir suberkite likusius sausus ingredientus, t. y. cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Kruopščiai išmaišykite.
  3. Supilkite pasukas ir ištirpintą sviestą į antrąjį, mažesnį dubenį ir šiek tiek pamaišykite. Tada atsargiai supilkite pasukų ir sviesto mišinį į dubenį su sausais ingredientais ir maišykite vidutiniu greičiu, kol susimaišys.
  4. Plačiame puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite kepimui skirtą aliejų. Iš tešlos suformuokite maždaug 5 cm skersmens rutuliukus. Atsargiai dėkite juos į įkaitintą aliejų ir kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus.
  5. Iškeptus koldūnus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir naudodami cukraus švirkštą pripildykite koldūnus mėgstamo įdaro ir papuoškite glajumi arba cukraus pudra.
maišytuvas
robotas

Ispaniškos churros

Ne mes vieni mėgstame keptus saldžius kepinius. Tiesa, pietiečiai mieliau renkasi kitokias formas nei mūsų apvalūs rutuliukai, bet argi churros - pailgi kepiniai, apibarstyti cukraus pudra ir užpilti karštu šokoladu, neskamba kaip pasaka ir svajonė? Pažaiskime ispanų konditerius ir išbandykime juos!

Churros labai paprasta pagaminti, o tešla ruošiama tik iš miltų, vandens ir šiek tiek riebalų (arba sviesto). Jie yra kepti, todėl nesame tikri, ar ponia Chodakovska būtų susijaudinusi....

Sudedamosios dalys

  • 2 puodeliai vanduo (500 ml)
  • 2 puodeliai 500 tipo kvietiniai miltai (300 gramų)
  • pusė Arbatinis šaukštelis druska (maždaug 3 gramai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sviestas (30 gramų)
  • 1 litras alyva (kepimui)
  • žvaigždės formos tešlos įvorė / švirkštas.
  1. Paruoškite tešlą tik iš miltų, vandens ir trupučio sviesto.Vandens ir miltų santykis turi būti 1:1 (1 puodelis vandens ir 1 puodelis miltų).
  2. Pastatykite keptuvę ant didelės ugnies, įpilkite į ją du puodelius vandens (500 ml) ir įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos (apie 3 g).
  3. Įdėkite du arbatinius šaukštelius (apie 30 g) sviesto, kuris turėtų greitai ištirpti.
  4. Kai vanduo užvirs, išjunkite ugnį ir suberkite du puodelius (apie 290 g) miltų.
  5. Mišinį intensyviai maišykite ir minkykite mentele tol, kol abu ingredientai susijungs ir mišinyje neliks miltų.
  6. Perkelkite tešlą į konditerinę rankovę, švirkštą ar kitą pypkės formavimo prietaisą.
  7. Keptuvėje įkaitinkite litrą rapsų aliejaus iki maždaug 180 laipsnių temperatūros.
  8. Tešlą galime iš anksto išspausti batonėliais, pavyzdžiui, ant kepimo popieriaus, ir perkelti į aliejų, kai jis pasiekia reikiamą temperatūrą.
  9. Taip pat galime juos išspausti tiesiai ant aliejaus, kad susidarytų viena didelė spiralė (taip gaminami churros, naudojant churrera).
  10. Kepkite churros 180 laipsnių temperatūroje. Kepkite 2-3 minutes, kol išorė taps auksinė. Po kepimo churros turi būti traškūs išorėje ir minkšti viduje.
  11. Iškeptus churros išimkite iš orkaitės ant grotelių, kad nusivarvėtų riebalai.
    Taip pat galite naudoti popierinį rankšluostį (tik nuvalykite juos, nepalikite ant jo, kitaip jie gali garuoti nuo dugno ir suminkštėti).Jei kepate spirale, supjaustykite juos žirklėmis į mažesnius gabalėlius.
  12. Apibarstykite churros cukrumi arba kitais pabarstukais pagal pageidavimą. Patiekite su kava arba karštu šokoladu. (Receptas paimtas iš roadtripbus.co.uk)
porcelianinis puodelis
puodeliai

Keksiukai

Nors mums sunku tuo patikėti, bet esą yra žmonių, kurie nemėgsta riebių, ledų pripildytų ir įdarytų koldūnų! Taip byloja miesto legenda. Tačiau mes turime ką pasiūlyti ir jiems. Gera ir greita keksiukų alternatyva yra keksiukai. Juos galima gaminti įvairiais būdais - pikantiškus, saldžius, taip pat galima pagaminti seserišką, puošnesnę versiją, vadinamuosius keksiukus.
Todėl parengėme specialų žurnalą apie tai, kaip kepti keksiukus, tartaletes ir kremo vamzdelius.

Nėra paleidimo be priedų

Receptai yra vienas dalykas, bet joks tikras konditerijos mėgėjas negali egzistuoti be tinkamų priedų!

Temos sukimas

Kiekvienas kepimo entuziastas žino, kad didžiausias menas yra paruošti tobulą tešlą! Gerai subalansuotas, patogus kočėlas, praktiška kočiojimo lenta, funkcinės konditerinės mentelės tešlai tobulai maišyti ir minkyti.... visi jie turėtų būti jūsų virtuvėje. Geriausia riedėjimo lenta yra tokia, kuri užima mažai vietos ir yra lengvai valoma, pavyzdžiui, silikoninė! Rinkdamiesi kočėlą atsižvelkite į tai, kam jį norite naudoti; marmuriniai kočėliai puikiai tinka trapiai tešlai, nes gali palaikyti žemą temperatūrą, tačiau bus netinkamas pasirinkimas mielinei tešlai, kuriai reikia šiek tiek šilumos.

mentės
žaislas

Rankas į tešlą

Žmonės skirstomi į tuos, kuriems patinka maišyti ingredientus dubenyje ir minkyti, ir tuos, kuriems tai keistas jausmas, o tešla prilimpa prie rankų. Jei priklausote pirmajai grupei, būtinai įsigykite gražų dubenį ingredientams maišyti, kad procesas būtų dar malonesnis. O jei priklausote antrajai grupei, juo labiau verta apsirūpinti tokiu virtuviniu dubeniu ir matavimo puodeliais, kad ši bauginanti patirtis būtų šiek tiek saldesnė!

Virtuvės pagalbininkas

XXI amžius mums atnešė daug gerų dalykų, įskaitant šaunius televizijos serialus ir maisto gaminimo įrenginius, kurie už mus atlieka visus nešvarius darbus. Be to, jie puikiai atrodo virtuvėje, o tai irgi svarbu. Neturime daug ką pasakyti apie televizijos serialus, bet turime ką pasakyti apie stilingus virtuvės pagalbininkus!

Robotai su nuolaida

Ieškokite stilingų virtuvės pagalbininkų mūsų akcijoje SMEG produktams!

Pyragas formoje

Visi norėtume išlaikyti formą, tačiau ji labai svarbi, kai kalbama apie jūsų kepinius! Kepimo formos gali būti įmantrių formų, todėl galėsite patiekti svečiams originalių ir skanių pyragų ar pyragaičių. Nesvarbu, ar ieškote keksiukų formų, ar tortų formų sudėtingam daugiasluoksniam tortui, pas mus tikrai rasite reikiamą formą.

Sausainiukų forma Sf058 Gugelhopf iš silikono

10,90 €

Sausainiukų forma Sf058 Gugelhopf iš silikono

Silikomart (6)
Kepimo forma madlenoms Easy Baking

21,90 €

Kepimo forma madlenoms Easy Baking

Birkmann
Sausainiukų forma Puff iš silikono

17,60 €

Sausainiukų forma Puff iš silikono

Silikomart
Forma šokoladui Scg50 Tartufino iš silikono

11,20 €

Forma šokoladui Scg50 Tartufino iš silikono

Silikomart
Pyrago forma Multi-Inserto Round iš silikono

24,10 €

Pyrago forma Multi-Inserto Round iš silikono

Silikomart (1)
2 vnt. Kepimo forma Love Story iš silikono 2 vnt.

33,30 €

Kepimo forma Love Story iš silikono 2 vnt.

Silikomart
Pyrago forma Free Bake

59,20 €

Pyrago forma Free Bake

Silikomart
    Pyrago forma Free Bake

    59,20 €

    Pyrago forma Free Bake

    Silikomart

Dekoravimui

Iškepus tobulus sausainius ar tortą, dar reikia juos papuošti. Galbūt manote, kad jums trūksta įgūdžių dekoracijoms iš šokolado, glazūros ar sviestinio kremo gaminti, tačiau su tinkamais pagalbininkais galite įveikti bet kokį iššūkį! Kai rasite tinkamus dekoravimo priedus, tereikia šiek tiek fantazijos, ir jūsų kepiniai bus tokie pat gražūs kaip visada. Peržiūrėkite mūsų įrankių, skirtų saldumynams dekoruoti, asortimentą: konditerinius purkštukus, glazūros įrankius arba dekoravimo šablonus ir įsitikinkite, kaip tai paprasta.

Parodykite savo kepinius!

Kai jau nusibraukėte miltus ir baigėte kepti, dar reikia sudėlioti taškus ant „i“ ir eksponuoti savo šedevrus. Čia į pagalbą ateina padėklai, serviravimo lėkštės, tortų stovai ir serviravimo lentos. Galų gale, tegul visi pamato, kokie gražūs mūsų tortai!

Desertinė lėkštutė Negretto

178,40 €

Desertinė lėkštutė Negretto

Philippi (3)
Torto lėkštė Leandra

104,50 €

Torto lėkštė Leandra

Seletti (1)
    Torto lėkštė Leandra

    104,50 €

    Torto lėkštė Leandra

    Seletti(1)
Desertinė lėkštutė Avarua Gifts 27 cm

177,50 €

Desertinė lėkštutė Avarua Gifts 27 cm

Villeroy & Boch
Serviravimo padėklas Artesano Original trijų lygių

Nauja kaina:103,40 €
Sena kaina:121,70 € Nuolaida:-15%

Serviravimo padėklas Artesano Original trijų lygių

Villeroy & Boch
Lėkštė tortui Charm & Breakfast Design Naif 30 cm

Nauja kaina:75,70 €
Sena kaina:89,10 € Nuolaida:-15%

Lėkštė tortui Charm & Breakfast Design Naif 30 cm

Villeroy & Boch
saldainis
puodeliai

Dalintis