"Atsargiai, čia jūs geriate!" arba 5 garsūs filmų gėrimai
Niekas taip nesuteikia gėrimui populiarumo, kaip jo mėgėjo buvimas garsiame filme ar televizijos seriale. Kultiniai filmai sukūrė ne tik nepamirštamus vaidmenis, bet ir nepamirštamus kokteilius, kurie užkariauja žiūrovų širdis kartais net greičiau nei aktoriai... ir jie tikrai greičiau įsisuka į galvą! Šiandien leisimės į kelionę po kino filmus ir pateiksime patarimų, kaip pasigaminti tokius garsius kino gėrimus kaip "White Russian" ar "Cosmopolitan".
1. Vesper Martini
"Pusiau sausas martinis. Suplaktas, nesumaišytas."
Tai viena garsiausių kino citatų istorijoje. Įdomu tai, kad nepaisant didžiulio Džeimso Bondo populiarumo, kai užsisakote martinį bare, jis beveik tikrai nebus patiektas toks. Džeimsas Bondas gėrė gėrimą, kurį sudarė džinas, degtinė ir liletų likeris santykiu 3:1:0,5, o klasikinis martinis yra tiesiog džinas su vermutu įvairiomis proporcijomis. Tačiau jei, kaip ir garsiausias agentas, nemėgstate daryti to, ką daro visi, gerkite tai, ką gertų Džeimsas Bondas!
Sudedamosios dalys:
- 3 porcijos džino
- 1 porcija degtinės
- 0,5 porcijos lelijų
- citrinos žievelė
Paruošimo būdas:
Paruoškite martinio taurę su aukšta kojele ir pripildykite ją ledo kubelių, kad atšaltų, tada išpilkite ledą. Baro matavimo taurele pamatuokite šlakelį degtinės, 3 šlakelius džino ir pusę šlakelio leduko ir supilkite juos į ledu pripildytą plaktuvą. Kelis kartus suplakite ir atsargiai supilkite skystį be ledo kubelių į atšaldytą stiklinę. Galiausiai dėl skonio įdėkite ploną citrinos žievelės juostelę (kad žievelė atrodytų gražiau, prieš tai ją galite susukti pirštais).
Įdomus faktas
Gamindami vesper martini pagal šį receptą turite nepamiršti, kad jis nebus visiškai toks, kokį gėrė Džeimsas Bondas. Dabar „Lillet“ gaminamas pagal kitokį receptą nei Bondo laikais.2. Prancūzų kalba 75
Iš visų barų visuose pasaulio miestuose ji turėjo įeiti į mano barą.
Humphrey Bogarto suvaidinto Ricko Blaine'o žodžiai iš „Kasablankos“ puikiai apibūdina jo ir Ilsos neišsipildžiusios meilės istoriją. Tačiau garsųjį filmo išpopuliarintą gėrimą galima gerti ne tik dėl sudaužytos širdies, bet ir su antrąja puse... bet ne su degtine, nes degtinė nenaudojama prancūziškame 75. Pavadinimas 75 reiškia Pirmojo pasaulinio karo metais prancūzų naudotos patrankos modelį, o per daugelį metų buvo sukurti keli skirtingi receptai - labiausiai pripažinimo sulaukė tas, kurio pagrindą sudaro džinas ir šampanas, ir būtent šį receptą šiandien siūlome jums.
Sudedamosios dalys:
- 1 porcija džino
- 1/2 porcijos citrinos sulčių
- 1/2 porcijos cukraus sirupo
- šampanas
Paruošimo būdas:
Supilkite ledą į Bostono tipo kokteilinę. Barmeno matavimo taurele pamatuokite dalį džino, pusę citrinos sulčių ir cukraus sirupo ir supilkite į kokteilinę. Suplakite, tada supilkite į šampano taurę arba kokteilių taurę. Pripilkite šampano ir įmeskite citrinos žievelę. Gėrimą taip pat galite papuošti kokteiline vyšnia.
3. Baltoji rusų kalba
Atsargiai, jūs čia geriate!
Lebovskis iš to paties pavadinimo filmo „Didysis Lebovskis“ ištaria šią frazę, kai kažkas bando jį jėga įtempti į automobilį. Jis labiau rūpinasi savo gėrimo saugumu nei savo paties saugumu, ir tai nenuostabu - juk rankoje jis laiko savo mėgstamiausią gėrimą "White Russian". Šis juodai baltas kokteilis puikiai tinka tiems, kurie negali apsispręsti, ko nori: ko nors saldaus ar alkoholio. Galų gale, kam rinktis, jei galite turėti abu dalykus vienu metu?
Sudedamosios dalys:
- 2 porcijos degtinės
- 1 kavos likeris (Lebovskis naudojo „Kahlua“)
- 1/2 porcijos grietinėlės, sutirštinto pieno arba paprasto pieno (būkite atsargūs, dėl to gėrimas taps skystesnis)
- 3-4 ledo kubeliai
Paruošimo būdas:
Stiklinėje arba šakeryje baro šaukštu sumaišykite ledą, kavos likerį ir degtinę. Supilkite ant ledo į aukštą kokteilinę ar viskio taurę ir atsargiai supilkite grietinėlę arba pieną, geriausia ant apversto šaukšto išorinės pusės, kad matytųsi riba tarp tamsaus dugno ir šviesaus viršaus.
Mūsų patarimas
Jei norite, kad sluoksniai būtų aiškiai matomi, naudokite kremą. Prieš gamindami gėrimą, grietinėlę maždaug 5 minutėms įdėkite į šaldytuvą ir lengvai suplakite šakute, tada atsargiai šaukštu užtepkite ant tamsaus gėrimo sluoksnio.4. Cosmopolitan
Aš valgysiu sūrio mėsainį, dideles bulvytes ir „Cosmopolitan“.
Tai universalus rinkinys pagal Carrie iš „Sekso mieste“. Jis puikus skonis, padeda atsistoti ant kojų po sunkios dienos ir puikiai tinka su draugėmis. Gėrimo, kurį išgarsino kultinis serialas, dabar galima užsisakyti beveik kiekviename bare, bet mes siūlome jį pasigaminti patiems. Garantuojame, kad jis bus skanus net be sūrio mėsainio ir keptų bulvyčių!
Sudedamosios dalys:
- 2 porcijos degtinės
- 1 porcija karčiojo apelsinų likerio „Cointreau“
- 1 porcija laimo sulčių
- 1 porcija spanguolių sulčių
- Ledas
Paruošimo būdas:
Žnyplėmis įpilkite ledo į kokteilinę ir baro matavimo taurele pamatuokite degtinę, likerį ir sultis. Supilkite į kokteilinę, stipriai suplakite ir supilkite į kokteilinę stiklinę aukšta kojele.
5. tekilos saulėtekio
- Savo žmonėms patariu nevartoti degtinės ir gerti viskį arba burboną.
- Kodėl?
- Kad žmonės žinotų, jog yra girti, o ne kvaili.
pasakė Nikas apie alkoholį garsiajame filme „Tekilos saulėlydis“. Mes, žinoma, neprieštaraujame gėrimams su degtine, bet nesigėdytume ir tekilos, todėl pateikiame, kaip pasigaminti garsiausią gėrimą su tekila pagrindiniame vaidmenyje, kurį, be kitų, kadaise pamėgo ir Mickas Jaggeris. Nesunku išgauti ryškius sluoksnius, kurie iš tiesų primins saulėtekio spalvas, ir tikrai sužavėsite kitus! Galbūt daugiau nei degtinė ;-)
Sudedamosios dalys:
- 2-3 ledo kubeliai
- 3 porcijos tekilos
- 6 porcijos apelsinų sulčių
- 1,5 porcijos grenadino
Paruošimo būdas:
Į aukštą kokteilinę stiklinę įdėkite kelis ledo kubelius. Supilkite tekilą ir apelsinų sultis ir atsargiai išmaišykite. Tada lėtai supilkite grenadiną, geriausiai per stiklinės šoną - jis turėtų nusileisti į dugną ir susidaryti pastebimai tamsesnis sluoksnis. Pilstymui taip pat galite naudoti piltuvėlį. Papuoškite stiklinę apelsino skiltele.