Žinovo kampelis - kaip gerti viskį?

Laikomas vyriškiausiu alkoholiu pasaulyje, kiekvieno džentelmeno atributas. Ar žinote, apie kokį gėrimą kalbame? Viskis - populiarus ir išskirtinis alkoholinis gėrimas, kurį gerti yra tikras menas! Kaip ir su kuo gerti viskį, kad jis būtų geriausias, t. y. visa sudėtinga skonių ir aromatų paletė? Viską apie tai sužinosite šiandienos žurnale.

Viskis ar viskis?

Viskis...

yra populiarus spiritas, kurį sukūrė grūdų misos distiliavimas. Viskio gamyba apima grūdai, mielės ir vanduo . Airiškas viskis - brandinamas medinėse, daugiausia ąžuolinėse, statinėse, pasižyminčiose unikaliomis savybėmis. Pirmiausia jos yra sandarios ir nepraleidžia oro, tačiau kartu leidžia viskiui kvėpuoti. Ką tai reiškia? Būdoje esantis distiliatas liečiasi su oru, prasiskverbiančiu pro medienos poras, todėl jis gali bręsti. Verta pridurti, kad pats žodis „viskis“ kilęs iš galų kalbos, kur jis rašomas kaip uisge beatha, o tai reiškia „gyvybės vanduo“, be to, jis dažnai vadinamas auksiniu eliu. Šis alkoholis gaminamas daugelyje pasaulio vietų, todėl viskis nėra tas pats, kas viskis.

Paprastai skirtumas tarp skirtingų viskio rūšių yra jų gamybos procese naudojamos sudedamosios dalys. Šis gėrimas, vadinamas viskiu, gaminamas Škotijoje, taip pat Kanadoje ir Japonijoje. Tradicinis škotiškas viskis gaminamas iš miežių salyklo, distiliuojamas du kartus ir mažiausiai trejus metus brandinamas ąžuolo statinėse. Taip pat nurodoma, kad viskis turėtų būti labiau durpių, o ne viskio skonio.

Kita vertus. viskis yra spiritas, panašus į viskį, bet jis daugiausia gaminamas Amerikoje ir Airijoje. Amerikiečiai padaryti jį iš kukurūzų kadangi Airiškas viskis gaminamas viskis gaminamas iš miežių salyklo ir distiliuojamas tris kartus.

Viskio rūšys

Galima paminėti keletą viskio rūšių, kurios Skiriasi jų gamybos būdas ir distiliavimui naudojami produktai.

  • Vieno salyklo viskis (angl. single malt whisky) - tai vienoje distiliavimo gamykloje iš miežių salyklo gaminamas spiritas, į kurį nededama jokių kitų grūdų. Labai svarbus vieno salyklo viskio gamybos proceso elementas, turintis įtakos jo skoniui, yra miežių salyklo džiovinimas durpių židiniuose. Šis viskis kelerius metus brandinamas medinėse, dažniausiai ąžuolinėse statinėse, kuriose prieš tai buvo brandinami kiti spiritiniai gėrimai, pavyzdžiui, šeris, portveinas ar burbonas.
  • Vienos statinės viskis - tai salyklinis viskis iš vienos statinės, t. y. gėrimas pagamintas tik iš vienos statinės, vienos vyninės ir vieno distiliato. Šios rūšies viskis yra labai retas ir brangus.
  • Mišrus salyklinis viskis , dar vadinamas gryno salyklo viskiu, yra ne kas kita , kaip skirtingų distiliavimo gamyklų salyklinių viskių mišinys.
  • Grūdų viskis - tai alkoholis, pagamintas iš bent vienos rūšies grūdų, bet ne iš miežių salyklo. Paprastai jo gamybai naudojami kviečiai, rugiai arba kukurūzai.
  • Maišytas viskis - tai mišrus viskis, kuris yra bene populiariausia viskio rūšis visame pasaulyje. Šis gėrimas gaminamas maišant nuo kelių iki keliolikos rūšių vienalyčių viskių su grūdų viskiu.
Krištolo dekanteris Lenkų stalas

Kaip patiekti ir ragauti viskį?

Patiekdami viskį turėtume pasirūpinti tinkamu jo nustatymu. Kad auksinis gėrimas taptų tikru ritualu, verta pasirūpinti priedais, kurie dar labiau pagerins jo skonį, ir gyvybės vandens vartojimas taps grynu malonumu. Taigi, kaip gerti viskį?

Viskio stiklinės...

Pirmiausia - su tinkamomis taurėmis. Nereikėtų to pamiršti, nes stiklinė, kurioje patiekiame gėrimą, turi didžiulę įtaką jo skoniui. Tinkamos taurės atskleis geriausias viskio savybes - jo neįtikėtiną aromatą ir visas skonio savybės. Viskio taurės yra žemos ir paprastai būna ieties formos - apačioje plačios, o viršuje siaurėjančios. Be to, jų dugnas būna storas, kvadrato arba apvalios formos. Tokio tipo stiklinės puikiai perteikia viduje esančio alkoholio aromatą. Labai populiarūs yra krištolinės viskio taurės. Žinovai tiki, kad krištolinėje taurėje esančio auksinio alkoholinio gėrimo skonis yra kitoks nei paprastoje taurėje. Be abejo, viskis puikiai atsiskleidžia krištolo taurėse.

2 vnt. Viskio taurės Normann Copenhagen 2 vnt.

46,20 €

Viskio taurės Normann Copenhagen 2 vnt.

Normann Copenhagen (29)
Viskio taurė Eva Solo

29,50 €

Viskio taurė Eva Solo

Eva Solo
    Viskio taurė Eva Solo

    29,50 €

    Viskio taurė Eva Solo

    Eva Solo
4 vnt. Viskio taurės Grand Cru 4 vnt.

26,10 €

Viskio taurės Grand Cru 4 vnt.

Rosendahl (6)

Kokioje temperatūroje gerti viskį? Nurodyta, kad šis gėrimas geriausiai skanu, kai patiekiamas kambario temperatūros. Tada puikiai jaučiamas visas skonis ir aromatas.

Tikras gyvybės vandens žinovas turėtų laikyti dekanteryje. Viskio taurė tai idealus ir nepaprastai veiksmingas įprasto butelio pakaitalas, kuris puikiai pristatys viskį ant stalo ar namų bare. Rinkdamiesi šį elegantišką indą, rinkimės modelį su kamščiu, kad alkoholis būtų apsaugotas nuo atmosferos poveikio. Ypač verta rinktis stiklines dekanterijas arba tradicines, skoningai atrodančias krištolines dekanterijas.

Puodelis "Carafe Black Terracotta
Stiklinė 1,4 l talpos stiklinė taurė "Norm

Dabar, kai jau žinote, kokią viskio rūšį ir kokioje temperatūroje jį patiekti, metas pereiti prie degustacijos, kuri kuri prasideda nuo gėrimo spalvos. Kuo ilgiau viskis buvo laikomas statinėje, tuo jo spalva bus intensyvesnė - nuo gintarinės iki rubininės. Tada atsargiai judinkite stiklinę ir stebėkite, kaip alkoholis teka stiklinės šonu. Jei viskis teka greitai, vadinasi, jis yra gana jaunas. Senesnis viskis tekės daug lėčiau. Tada pasitelkite uoslę ir švelniai užuoskite gėrimo kvapą, stengdamiesi pajusti turtingą viskio skonį - nuo vaisių, medaus, gėlių iki jūros, žolelių ir durpių. Pagaliau atėjo laikas paragauti! Gurkštelėkite, paskirstykite jį po visą liežuvį ir pradėkite mėgautis aromatingo spirito skoniu.

Gera turėti galimybę mėgautis mėgstamu gėrimu įvairiose situacijose, ne tik namuose. Tai įmanoma, jei įsigysite metalinę gertuvę (fleškutę). Klasikiniai modeliai yra stačiakampio formos ir šiek tiek išlenkti, kad gerai priglustų prie kūno.

    Čerčilio kolba
    Puikus puodelis
    Švento Morico krūtinės liemenė

Patikrinkite!

Kartais vietoj viskio mieliau renkatės taurę gero vyno? Tada skaitykite FA žurnalą: Degustacija - vyno skaitymo menas sužinoti, kaip patiekti ir gerti vyną.

Su kuo gerti viskį?

Tikriausiai daugelis iš jūsų iš karto pagalvojo apie kolą! Ir teisingai, juk viskis su kola yra tikra klasika, Nors ne tik su šiuo gėrimu, auksinis gėrimas yra Skanus. Nors viskis turi labai specifinį ir atpažįstamą aroma, jis puikiai atsiskleidžia įvairiuose skonio deriniuose. Taigi, su kuo dar turėtume gerti viskį?

  • su sultimis, nektarais ir vaisių gėrimais;
  • su gazuotais gėrimais, tokiais kaip "Sprite", tonikas ir kt;
  • su vaisių sirupais;
  • vaisių likeriai, pvz., mėlynasis kurasao, triple sec, likeris, vyšnių, melionų, serbentų;
  • su žolelių likeriais, pavyzdžiui, Sambuca, t. y. itališku anyžių, vaisių ir žolelių likeriu, arba Jagermeister, vokišku žolelių ir prieskonių likeriu.
  • su šampanu;
  • su pienu;
  • su saldžia grietinėle.

Žiemos gėrimai

Jei norite sužinoti žiemą šildančių gėrimų su viskiu receptų ir daugiau, apsilankykite žurnale FA: 5 šildančių žiemos gėrimų receptai.

Viskio skonis taip pat geras patiekiamas su ledukais. Paruošti ledo kubelius bus lengviau, jei turėsite ledo gaminimo priedų. Nors turėtumėte būti atsargūs, kad neperdėti ledo kubelių kiekio kuris gali praskiesti viskį, o tai neabejotinai sumažins jo skonį. Todėl puiki alternatyva tradiciniams ledo kubeliams, kurioms nereikia naudoti vandens, yra viskio akmenys. Tiesiog įdėkite juos į šaldiklį, palaukite, kol pasieks reikiamą temperatūrą, ir įmeskite į stiklinę viskio. Tai labai paprastas ir praktiškas įtaisas, todėl auksinio gėrimo temperatūra ilgai išlieka maloniai žema.

Ledo žnyplės "Loftas

"Loft" kolekcija - tai minimalistinių ir elegantiškų WMF baro aksesuarų kolekcija.

O gal jus vilios viskis su šlakeliu vandens? Nieko blogo maišyti viskį su vandeniu, ypač jei tai labai stiprus viskis. Pridėjus vandens, alkoholio kiekis sumažėja, ir tuo pačiu metu aromatiniai junginiai viskyje tampa labiau juntami . Recommendationuojama, kad šis mišinys Rekomenduojama, kad tokį mišinį sudarytų 1/3 vandens ir 2/3 viskio.

Kita vertus geriau vengti šių derinių. Negerkite viskio su:

  • degtine,
  • romu,
  • konjaku,
  • brendžiu,
  • džinu,
  • tequila.

Jūs jau žinote beveik viską apie viskį! Taigi nusipirkite butelį gero gyvybės vandens, atsisėskite į savo mėgstamą fotelį, išgerkite stiklinę gintaro ir įjunkite savo pojūčius: regą, kvapą ir skonį. Pirmiausia pradėkite ragauti spalvą, tada kvapą, o tada ragaukite, ragaukite ir mėgaukitės išskirtinio, kilnaus gėrimo skoniu ir aromatu.

Dalintis