Kaip paruošti žaliąją arbatą? Žingsnis po žingsnio vadovas

Žaliosios arbatos savybės yra neišsemiamas lobynas. Kad išgautumėte visą jos vertę, turite žinoti jos prigimtį...

Jei kažkuri...

iš daugelio arbatos rūšių yra super arbata, tai žalioji rūšis. Jos šlovės ištakos siekia tūkstančius metų atgal ir sudaro itin įdomių istorijų seką, kuri tęsiasi iki šių dienų.

Kviečiame į kelionę po žavų žaliosios arbatos pasaulį, kuriame niekas nėra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, kur dar laukia daugybė paslapčių ir kur tik vienas dalykas gali būti tikras - kerintis skonis. Norint išmokti tobulai paruošti žaliąją arbatą, reikia pažinti jos pobūdį, ypatingas savybes ir tiesiog... įsimylėti!

Jei už durų svečiai, o Jūs neturite laiko gilintis į žaliosios arbatos meandrus ir tiesiog norite išmokti ją užplikyti, jokių problemų - pereikite prie trečio punkto, kad galėtumėte pasipraktikuoti :) Tačiau tikimės, kad kai svečiai išvyks, sugrįšite į pradžią!

1) Mes Jums papasakosime įdomią žaliosios arbatos istoriją.

2) Mes Jums atskleisime svarbiausios žaliosios arbatos savybės.

3) Pateiksime užuominą kaip paruošti žaliąją arbatą.

4. ...Paaiškinsime, kodėl kartais turėtumėte vengti (!) žaliosios arbatos.

kaip paruošti žaliąją arbatą

Žaliosios arbatos virimo būdas turi didelę įtaką ne tik jos skoniui, bet ir savybėms! Išmokite tai daryti teisingai.

Spalvinga žaliosios arbatos istorija

Apie arbatos tradicijos atsiradimo legendą rašėme savo rudens žurnale „Lapkričio mėnesio arbatos skonis“. Verta jį prisiminti, nes jis tikrai mielas ir bus puiki pokalbio pradžia... žinoma, prie arbatos.

Pirmasis arbatos gurkšnis

Iš kur atsirado arbata? Labiausiai į akis krenta kinų legenda, pasak kurios, ją atsitiktinai "išrado" mitinis valdovas Shennongas. Jis sėdėjo po medžiu ir gėrė iš ąsočio karštą vandenį (sic! ), kai lengvas vėjelis pakėlė laukinio arbatos krūmo lapelį ir įmetė jį tiesiai į verdantį vandenį, kuriuo valdovas mėgavosi... Skamba siaubingai neįtikėtinai, bet atleiskite - FA dirba patys tikriausi romantikai!

O kokia pačios žaliosios arbatos istorija? Čia mes Jus nustebinsime.

Iš pradžių buvo tik žalioji arbata!

Arbata buvo verdama paprasčiausiu ir kartu natūraliausiu būdu. Žali Camellia sinensis augalo lapeliai buvo tiesiog įmetami į karštą vandenį - jie nepraėjo oksidacijos proceso, kuris paverstų juos kitos rūšies arbata. Tik keletas eksperimentų ir, manome, paprastas žmonių smalsumas paskatino sukurti daugiau arbatos rūšių.

Kaip minėta, šio teksto herojė gimsta be komplikacijų - nuskynus lapus, jie paliekami švelniai nuvysti, tada verdami, kad išsaugotų žalią spalvą ir sustabdytų oksidaciją. Taip gaunama arbata, kurioje yra daug chlorofilo, polifenolių ir antioksidantų - labiausiai „arbatinė“ arbata iš visų arbatų! Žalioji arbata turi ne tik ilgiausią istoriją, bet ir šimtmečius nepakitusį gamybos procesą. Daugelyje šalių derlius vis dar nuimamas rankomis, o kartais ir iš kartos į kartą paveldima sena žemės ūkio technika.

Ką turi laivas...

Kliperiai - tai labai greiti buriniai laivai, pradėti statyti tik XIX a. pradžioje. Iki tol Vakarų civilizacija galėjo paragauti tik juodosios arbatos, nes jos gabenimas jūra iš Kinijos užtrukdavo labai ilgai. Iš pradžių žali lapai... laikui bėgant oksidavosi ir juodavo.

...arbatos?

Inžinierių, sukūrusių kliperio konstrukciją, dėka transportavimo laikas jūra sutrumpėjo beveik perpus! Į Vakarus atkeliavo žalioji arbata.

Sietelis arbatai New Norm

85,50 €

Sietelis arbatai New Norm

Audo Copenhagen (29)
    Sietelis arbatai New Norm

    85,50 €

    Sietelis arbatai New Norm

    Audo Copenhagen(29)
žalioji arbata jaukiai žiemą už lango
žaliosios arbatos virimo aparatas

茶经

Ar žaidžiame žaliai? Žaidžiame, nes verta. Lu Yu jau rašė apie reguliaraus žaliosios arbatos gėrimo naudą. Ar nesate apie ją girdėję? Nenuostabu, juk jis gyveno maždaug prieš pusantro tūkstančio metų (jo knyga Cha Jing (liet. Arbatos klasika) savo laiku tapo dideliu bestseleriu - atspėjote, tai knygos pavadinimas, esantis šios pastraipos antraštėje wink).

Žalioji arbata yra daugiau nei tik... arbata. Žinoma, ji atitinka visas sąlygas, kurias turi atitikti tikra arbata - ji skani ir aromatinga, tinka pokalbiams, vasarą veiksmingai vėsina kūną, puikiai tinka apmąstymams ir apmąstymams... Tačiau žalioji arbata taip pat yra naudinga mūsų organizmui.

  1. Žalioji arbata pagreitina medžiagų apykaitą ir padeda deginti riebalus.
  2. Žaliojoje arbatoje gausu antioksidantų - jie lėtina senėjimo procesus.
  3. Žalioji arbata stabdo bakterijų augimą burnoje ir gerina jos būklę.
  4. Žalioji arbata mažina cukraus kiekį kraujyje ir stabdo antrojo tipo diabeto vystymąsi.
  5. Tyrimai rodo, kad geriantieji žaliąją arbatą gyvena ilgiau!

Žiupsnelis skepticizmo

Žaliosios arbatos poveikis žmogaus organizmui vis dar tiriamas. Kai kurie tyrimai aiškiai rodo teigiamą poveikį sveikatai, tačiau verta žinoti, kad ne visi mokslininkai patvirtina teorijas apie žaliosios arbatos gėrimo naudą sveikatai.
    žaliosios arbatos retro puodeliai
    žaliosios arbatos virimas
    plokščia žalioji arbata

Žaliosios arbatos paruošimas

Kad būtų įdomiau, pradėsime šiek tiek kitu kampu - nuo klaidų, kurios įsivelia į žaliosios arbatos virimo procesą ir dėl kurių gaunamas... geltonas, aitraus skonio vanduo, o ne gaivinantis, įvairiapusio skonio ir sveikatai naudingas gėrimas. Taigi, kaip NEužvirti žaliosios arbatos?

  • Žalioji arbata nemėgsta verdančio vandens. Su ja reikia elgtis subtiliau nei su juodąja arbata, kuri pripratino mus prie tam tikro laisvumo ir gali be jokių prieštaravimų ištverti 2 valandas mirkymo, o po to suteikti mums gana gerą skonį. Jos žaliasis pusbrolis tikrai yra kaprizingesnis!
  • Žalioji arbata nemėgsta stangrumo . Lapai turi turėti erdvės vystytis. Todėl atidėkime į šalį visokius graikinio riešuto dydžio pakartotinai uždaromus" alaus virimo aparatus.

Šiltas, šiltesnis, bet ne karštas

Žaliąją arbatą patartina virti įkaitintame inde. Pavyzdžiui, jei kavą ruošiate puodelyje, į puodelį supilkite verdantį vandenį ir palaukite, kol jis įšils, ir tik tada pradėkite patį virimo procesą. Taip užtikrinsite, kad vanduo, kuriuo užpilama žalioji arbata, neatvėstų per šaltas puodelio sieneles.

Kaip paruošti žaliąją arbatą?

  1. Tinkama žaliosios arbatos virimo temperatūra yra 60-90 °C. Patikrinkite, kas nurodyta ant pakuotės. Tinkama temperatūra priklauso nuo konkrečios žaliosios arbatos rūšies ir jos lapelių dydžio. Neįkainojama pagalbinė priemonė arbatai ruošti ir būtinas įrankis kiekvienam arbatos mėgėjui yra Virdulys su reguliuojama temperatūra.
  2. Žalioji arbata mėgsta minkštą vandenį. Vietoj vandens iš čiaupo naudokite mineralinį vandenį.
  3. Žaliosios arbatos virimo laikas. Trumpai pamirkyti lapai (iki 3 min.) stimuliuoja ir atgaivina. Kita vertus, ilgiau verdama žalioji arbata išskiria daugiau antioksidantų ir labiau ramina, o ne stimuliuoja. Žaliosios arbatos mirkymo laikas taip pat priklauso nuo lapelių dydžio. Jei lapai labai smulkiai supjaustyti, mirkymo laikas turėtų būti gerokai trumpesnis nei naudojant nesmulkintus lapus.
  4. Žalioji arbata mėgsta erdvę. Ypač tas, kurio lapai yra sveiki, nesusmulkinti. Todėl venkite siaurų, aukštų indų ir rinkitės svogūninius, pritūpusius indus. Virdulys arba arbatinukas.

Stilingi elektriniai virduliai FormAdore:

    žaliosios arbatos virimo aparatas
    žaliosios arbatos virimas
    kaip paruošti žaliąją arbatą

Ekonomiška arbata

Verta prisiminti, kad žaliąją arbatą galima virti kelis kartus. Sklinda gandas, kad antrasis gėrimas yra pats geidžiamiausias - jis veikia atpalaiduojančiai. O pirmasis žaliosios arbatos virimas suteiks mums stimuliuojančių savybių turinčio užpilo.

Ar žalioji arbata gali pakenkti?

Nesusivaldymas visada yra žalingas. Tai pasakytina ir apie žaliąją arbatą. Taip yra daugiausia dėl vienos sudedamosios dalies - teino . Teinas yra tiesiog kofeinas, tik kitokios formos. Yra kontraindikacijų, į kurias reikėtų atsižvelgti prieš pradedant reguliariai mėgautis žaliąja arbata. Jei manote, kad žalioji arbata yra didžiausia Jūsų priklausomybė, būtinai pasitikrinkite, ar nesergate kuriuo nors iš toliau išvardytų negalavimų:

  • Anemija. Žalioji arbata trukdo įsisavinti geležį.
  • Hipertenzija. Žalioji arbata mažina vaistų nuo aukšto kraujospūdžio veiksmingumą.
  • Nemiga. Dėl sudėtyje esančio teino žalioji arbata jus stimuliuoja.

Be to, žaliosios arbatos negalima vartoti, jei esate:

  • ...vaiku. Dėl teino kiekio.
  • Nėštumo metu. Žalioji arbata blogina folio rūgšties pasisavinimą.
  • Tuščiu skrandžiu. Žalioji arbata gali dirginti skrandį.
porcelianinis mėtų žalios arbatos servizas

Dalintis