Penki pyragų variantai: saldūs ir pikantiški pyragų receptai

Pyragas - tai prancūzų virtuvės kepinys, kurio skonis puikus tiek saldus, tiek sūrus. Pyrago pagrindą sudaro mielinė arba prancūziška tešla, kuri kepama žemoje kepimo formoje užlenktais kraštais. Kaip gaminti saldų ar pikantišką pyragą? Toliau rasite 5 išbandytus ir patikrintus skanių pyragaičių receptus.

Pyragas - saldus ir sūrus, desertui ir vakarienei

Tart ...

yra vienas populiariausių prancūziškų patiekalų, susidedantis iš sluoksniuotos, mielinės arba sluoksniuotos tešlos ir saldaus arba sauso įdaro. Iš vieno kepinio galima paruošti daug skanių kepinių. Saldus pyragas - su vaisiais, šokoladu ar plakta grietinėle - puikus pateikalas desertui ir Karštas pyragas su mėsos ir daržovių įdaru yra puiki idėja pietums arba vakarienei.

Prancūziškam pyragui paruošti reikalinga gera pyrago forma pasižymi žemu, rievėtu kraštu. Klasikinės pyrago skardos yra apvalios formos bet taip pat galite lengvai rasti kvadratinės ir stačiakampės formos. Kepimo skardos taip pat skiriasi pagal medžiagą, iš kurios pagamintos; metalinės ir skardinės. Taip pat verta paminėti silikonines pyragaičių formas kurioms nereikia kepimo popieriaus arba užtenka prieš kepimą patepti sviestu.

Pyragas iš sluoksniuotos tešlos yra greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas, kurį mėgsta ir jauni, ir vyresni. Įdomu, kaip paruošti pyragą? Peržiūrėkite mūsų receptus ir įsitikinkite, kaip tai paprasta!

    Keptuvė "Crusty Bake Tart Pan
    "Easy Baking" pyrago forma su ertme
    Lengvas kepimas tarte flambée forma

Saldus šokoladinis pyragas su avietėmis

Burnoje tirpstantis pyragas su trupininiu šokoladiniu dugnu su intensyviu šokoladiniu kremu ir avietėmis, kuris puikiai atskleidžia šokolado saldumą, tai pyragas, kuriam niekas negali atsispirti.

Kreminės tešlos ingredientai:

  • 1 puodelis kvietinių miltų
  • 3,5 šaukšto kakavos
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 2/3 puodelio cukraus pudros
  • žiupsnelis druskos

Šokoladinio kremo ingredientai:

  • 500 ml 30% grietinėlės
  • 2 šaukštai cukraus pudros
  • 150 g juodojo šokolado
  • 50 g pieniško šokolado
  • 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
  • ¼ stiklinės vandens

Paruošimas:

  • Miltus ir kakavą persijokite ant konditerinės lentos. Sudėkite sviestą ir greitai sukapokite peiliu, kol tešla taps panaši į trupinius.
  • Įmaišykite kiaušinį, cukrų ir druską ir greitai išminkykite.
  • Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 45 minutes palaikykite šaldytuve.
  • Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite kvietiniais miltais. Jei naudojate silikoninę pyrago formą šį žingsnį praleiskite, nes silikoninėms formoms nereikia jokio išankstinio pasiruošimo kepimui.
  • Atvėsusią pyrago tešlą iškočiokite iki maždaug 3 mm storio ir ja išklokite pyrago formą.
  • Įdėkite atgal į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
  • Atvėsusią tešlą pabarstykite kvietiniais miltais, išklokite ją kepimo popieriumi, ant popieriaus sudėkite keraminius rutuliukus, kad jie pasunkintų tešlą.
  • Dėkite skardą su pyragu į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 15 minučių.
  • Paruoškite grietinėlę. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir palikite atvėsti.
  • Želatiną užpilkite vandeniu ir leiskite jai išbrinkti, tada trumpai kaitinkite, kol ištirps.
  • Išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Keliomis dalimis supilkite ištirpintą šokoladą ir išmaišykite.
  • Plona srovele supilkite želatiną, visą laiką maišydami.
  • Paskirstykite kremą ant pagrindo ir maždaug 3 valandas palaikykite šaldytuve.
  • Kai pyragas bus paruoštas, pateikite jį ant lėkštė arba torto lėkštė ir papuoškite šviežiomis avietėmis.

Obuolių pyrago receptas

Tradicinis pyragas iš plonos, trapios tešlos, kurio nereikia iš anksto kepti, su gardžiu obuolių įdaru, yra subtilus ir skanus desertas. Traškus ir aromatingas vaisių pyragas geriausiai tinka prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos.

Kreminės tešlos ingredientai:

  • 2 puodeliai miltų
  • 220 g sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 2/3 puodelio cukraus pudros
  • žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai šalto vandens

Obuolių įdaro ingredientai:

  • 1,5 kg obuolių
  • 4 šaukštai cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • Papildomai: apie 2 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių

Paruošimas:

  • Miltus persijokite ant konditerinės lentos, sudėkite sviestą ir greitai susmulkinkite peiliu, kol tešla taps panaši į trupinius.
  • Sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, druską ir vandenį ir greitai išminkykite.
  • Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 45 minutes palaikykite šaldytuve.
  • Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite gana dideliais gabalais ir sudėkite į keptuvę kartu su cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis. Virkite kelias minutes, kol obuoliai suminkštės. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalykite į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite ir išklokite ja skardos dugną ir šonus. Tešlą pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite obuolius. Kitą tešlos dalį iškočiokite ir uždėkite ant obuolių. Tešlą subadykite šakute.
  • Skardą su tešla pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes.
  • Kai pyragas bus paruoštas, pabarstykite jį cukraus pudra.
  • Patiekite obuolių pyragą ant desertinės lėkštutės kartu su desertine šakute.

Įdomu!

Jei ieškote ne pyragų, o kitų kepinių receptų, apsilankykite straipsnyje: Keksiukai, keksiukai, pyragaičiai... 5 mažų saldumynų receptai, iš kurio, be kita ko, sužinosite, kaip paruošti morkų keksiukus, tartaletes ar vamzdelius su kremu.
"Premium" kepimo forma flan
"Premium" kepimo forma su išimamu dugnu

Sūrus pyragas arba pyragas su špinatais, feta ir šonine

Vakarienės idėja

Pyragas su špinatais, fetos sūriu ir rūkyta šonine yra puiki idėja gardiems pietums ar vakarienei.

Kreminės tešlos ingredientai:

  • 2 puodeliai miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 150 g sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 valgomasis šaukštas šalto vandens

Špinatų įdaro ingredientai:

  • 200 g šviežių špinatų lapų
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 200 g fetos sūrio
  • 200 g 18 % grietinėlės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g geltonojo sūrio
  • prieskoniai: druska ir pipirai

Paruošimas:

  • Miltus persijokite ant konditerinės lentos. Įberkite druskos ir nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą. Supjaustykite peiliu. Sudėkite kiaušinių trynius, vandenį ir greitai užminkykite tešlą.
  • Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
  • Atvėsusią tešlą plonai iškočiokite ir sudėkite į pyrago formą. Dar kartą įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Šakute subadykite tešlą, pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, kol lengvai paruduos.
  • Paruoškite įdarą. Supjaustykite šoninę griežinėliais ir trumpai apkepkite sausoje keptuvėje. Sudėkite sviestą ir smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite apie 5 minutes. Sudėkite špinatus ir kepkite 3 minutes. Į keptuvę sudėkite sutrintas česnako skilteles. Išmaišykite, tada sudėkite griežinėliais supjaustytą fetos sūrį. Toliau kepkite 5 minutes.
  • Sumaišykite grietinėlę su kiaušiniu. Sudėkite į špinatų mišinį, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Mišinį pagardinkite druska ir pipirais.
  • Ant iškepto pyrago pagrindo paskleiskite špinatų mišinį.
  • Skardą su pyragu pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 25 minutes.

Kišas - prancūzų virtuvės klasika

Kišas - tai pikantiškas pyragas, kuris sudarytas iš tešlos ir sauso įdaro, ir yra padengtas kiaušinių ir grietinėlės įdaru. Žemiau pateikiamas garsiojo sauso quiche lorraine pyragas, jis taip pat vadinamas Lotaringijos pyragu ir puikiai tinka kaip užkandis.

Kreminės tešlos ingredientai:

  • 2 puodeliai miltų
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 valgomasis šaukštas šalto vandens
  • žiupsnelis druskos

Įdaro ingredientai:

  • 200 g rūkytos šoninės
  • 150 g gruyère sūrio gruyère sūris
  • 330 ml 36 % grietinėlės
  • 4 kiaušiniai
  • prieskoniai: druska ir pipirai

Paruošimas:

  • Miltus sumaišykite su sviestu. Įdėkite kiaušinį, vandenį ir druską ir greitai išminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
  • Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir kepkite sausoje keptuvėje, kol taps traški.
  • Kiaušinius sumaišykite su grietinėle, įberkite druskos ir pipirų.
  • Atvėsusią tešlą iškočiokite ir sudėkite į pyrago formą. Tešlą išklokite kepimo popieriumi, ant kurio supilkite keraminius rutuliukus.
  • Dėkite tešlą į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 15 minučių.
  • Ant iškepto dugno sluoksniuokite šoninę ir tarkuotą sūrį. Supilkite grietinėlės ir kiaušinių mišinį.
  • Skardą su pyragu pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 30 minučių.

Skaityti

Svarstote, į ką atkreipti dėmesį renkantis torto formą pyragams ir kitiems kepiniams? Žvilgtelėkite į straipsnį: Torto skardos - kaip išsirinkti torto skardą?, kuriame apžvelgėme kepimo skardas.
Klasikinė pyrago skarda

Flambee pyragas tiesiai iš Elzaso

Flambee pyrago receptas skiriasi nuo klasikinio pyrago recepto, nes Elzaso flambee pyrago pagrindą sudaro ne trapi tešla, o duonos tešla. Klasikinį flambee pyragą sudaro šoninė, svogūnai ir grietinė. Tai puikus pasirinkimas pietums arba užkandžiui.

Tešlos ingredientai:

  • 1,5 puodelio miltų
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/3 puodelio drungno vandens

Kitos sudedamosios dalys:

  • 150 g rūkytos šoninės
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 180 ml 18 % grietinės
  • 50 ml natūralaus jogurto
  • prieskoniai: druska ir pipirai

Paruošimas:

  • Į dubenį suberkite miltus, alyvuogių aliejų ir druską. Įpilkite vandens ir išminkykite vientisą, elastingą tešlą. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir palikite maždaug 1 valandą kambario temperatūroje.
  • Sumaišykite grietinėlę su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Šoninę supjaustykite juostelėmis, o svogūną - plunksnelėmis.
  • Tešlą plonai iškočiokite į apvalią formą.
  • Iškočiotą tešlą aptepkite grietinėlės padažu, ant viršaus uždėkite šoninės ir svogūnų.
  • Padėkite pyragą ant kepimo skardos, pateptos alyvuogių aliejumi, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 250 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 15 minučių.

Daugiau nebegalvokite, tiesiog skubėkite į virtuvę ir ruoškite gardų pyragą pietums, vakarienei ar desertui.

Dalintis