Rinktis, spalvinti ir... namų barui
Ak, tie spalvingi gėrimai aukštose taurėse, kuriuos galima taip įspūdingai suplakti. Kas nenorėtų bent trumpam įsijausti į barmeno vaidmenį? Nereikia laukti, nes pas mus rasite daugybę stilingų baro aksesuarų, kurie lengvai ras vietą jūsų namuose!
Long Island, Tekila Sunrise, Mojito
Ak, vos išgirdus šiuos žodžius galima pasvajoti. Spalvotų gėrimų mada jau kurį laiką gyvuoja ir sėkmingai konkuruoja su tokiais paprastais deriniais kaip degtinė ir obolių sultys ar romas ir kola. FormAdore tikime, kad kiekvieną veiklą galima paversti nepamirštamu ritualu, jei tik mus lydi stilingi gaminiai . Todėl pasirūpiname, kad nepritrūktų nieko, ko reikia sausam kokteiliui ar saldžiam gėrimui sukurti. Tačiau saugokitės, mes neatsakome už kitos dienos galvos skausmą!
Taigi apžvelkime visus įmanomus produktus, kad sukurtume stebuklingą eliksyrą, kuris džiugins jūsų namiškius ir svečius.
Baro aksesuarai su nuolaida
Pakelkime taures aukštyn, už mūsų baro ir gėrimų aksesuarų praktiką su nuolaida. Stikliniai indai, plaktuvai, maišyklės, atidarytuvai, dekanteriai, šaldymo kubeliai - viskas, ko trokšta jūsų siela (ir jūsų gėrimai). Viską rasite čia!Tegul skamba stiklinė...
Hmm... be stiklinių indų toli nenueisime. Tai pagrindinė ir svarbi gėrimo patiekimo dalis, be kurio gėrimas atrodo gerai arba blogai. Nereikia žaisti su likimu, rinkitės tik gražiausius stiklinius indus. Šiuose skyriuose rasite viską, ko jums reikia!
Taurės gėrimams
Ice, ice, baby!
Sunku įsivaizduoti tinkamą gėrimą be ledo, ar ne? Nebent kalbame apie žiemos karštą vyną - tokiu atveju ši taisyklė negalioja. Tačiau paprastai gėrimai turi būti šalti! Juos galima atšaldyti keliais būdais - mums patinka visi, nes svarbiausia yra galutinis rezultatas.
007 Martini
Tai yra, mėgstamiausias Džeimso Bondo gėrimas. O jei jam patinka, vadinasi, yra geras ir tikrai stilingas. Todėl ir mums netrūksta gražių baro aksesuarų - juk turime būti pasiruošę ne tik agento OO7 vizitui, bet ir išrankiems svečiams :)
Barmeno reikmenys
Jei manote, kad sieksite barmeno karjeros (tikime jumis), išbandykite tikrus barmeno reikmenis, skirtus profesionaliai gaminti gėrimus. Ir net jei paaiškės, kad verčiau norėtumėte likti prie savo dabartinės profesijos, pagalvokite, kokį įspūdį padarysite savo draugams, kai virtuvėje demonstruosite tokį barmeno rinkinį ir atsitiktinai mestelėsite: „Kaip sekasi, brangieji, martinio visiems?“.
Gerai, bet kaip gaminti gėrimus?
Na, o dabar, kai jau surinkome visus gėrimus gaminti reikalingus reikmenis, kodėl gi pagaliau tų gėrimų nepagaminus? Žinoma, kiekvienas turi savo mėgstamą skonį ir receptų yra daug, bet mes jums atrinkome didžiausius klasikinius debiutus, kuriuos ne veltui mėgsta visi!
Mojito
- pusė laimo
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- mėtos
- rudasis cukrus
- 50 ml baltojo romo
- susmulkintas ledas
- gazuotas vanduo
Supjaustykite laimą mažais ketvirčiais, sudėkite į stiklinę, pabarstykite ruduoju cukrumi ir sutrinkite, kad išsiskirtų sultys. Įdėkite lengvai smulkintų mėtų, užpilkite smulkintu ledu ir supilkite romą. Galiausiai pripilkite taurę ir galite mėgautis.
Sex on the beach
- keletas ledo kubelių
- 20 ml degtinės
- 20 ml persikų likerio
- 100 ml spanguolių sulčių
- 100 ml apelsinų sulčių
Į aukštą stiklinę pridėkite ledo kubelių, tada vieną po kito supilkite išvardintus gėrimus ir papildykite stiklinę apelsinų sultimis. Patiekite su šiaudeliu.
Martini (taip, iš Džeimso Bondo filmo)
- 50 ml džino
- 15 ml sauso vermuto
Šiam kokteiliui labai praverčia plaktuvė, į kurią įdedame kelis ledo kubelius ir supilame džina bei vermutą. Vermutą galima sumaišyti arba tiesiog suplakti. Tačiau mes puikiai žinome, ką pasirinktų agentas OO7. Galiausiai viską supilame į kokteilinę taurę ir papuošiame žalia alyvuoge ant lazdelės.
Kruvinoji Merė
- 40 ml degtinės
- 80 ml pomidorų sulčių
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
- 1/2 arbatinio šaukštelio vorčesteršyro padažo
- šiek tiek tiek „Tabasco“ padažo
- druska, pipirai
- salierų druska, salierų sėklos
Į aukštą stiklinę dėkite kelis ledo kubelius, supilkite degtinę ir pomidorų sultis, tada suberkite prieskonius. Viską atsargiai išmaišykite barmeno šaukštu. Galiausiai papuoškite stiklinę saliero stiebu.
Cosmopolitan
- 40 ml citrininės degtinės
- 15 ml „Triple Sec“ sirupo
- 15 ml citrinos sulčių
- 30 ml spanguolių sulčių
Pasiruoškite trikampę kokteilinę stiklinę ir kokteilinę. Įdėkite ledo kubelių, supilkite spiritą ir sultis ir kratykite, kol ingredientai susijungs. Voila!
O jei esate šalto oro mėgėjas ir mėgstate šildančius gėrimus, skaitykite mūsų žurnalą:
5 šildančių gėrimų receptai.