5 šildantys daržovių receptai žiemai

Sausio 11 d. Lenkijoje švenčiama Vegetarų diena. Šią proga parengėme žurnalą su skaniais ir patikrintais žiemos patiekalų be mėsos receptais. Mūsų veganiški patiekalai puikiai tinka šaltomis žiemos dienomis , jie Jus sušildys ir paliks sočius. Atraskite mūsų išbandytus ir patikrintus vegetariškų patiekalų receptus.

Kreminė moliūgų sriuba

Žiemos patiekalai...

be mėsos gali būti skanūs, šildantys ir aromatingi. Puikus to pavyzdys yra skani ir soti moliūgų kreminė sriuba su kokosų drožlėmis, imbieru, kalendra, česnakais ir aštriaisiais pipirais, kurie maloniai sušildys net šalčiausią dieną!

moliūgų kremas
spalvota moliūgų kreminė sriuba vegetariška

Sudedamosios dalys:

  • 1 kg moliūgų
  • 1 morka
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis šviežio imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendros sėklų
  • 1 arbatinis šaukštelis aštriųjų pipirų
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 200 ml kokosų pieno
  • druska ir pipirai
  • sauja moliūgų sėklų

Paruošimas:

  • Moliūgą, morką, svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  • Dideliame puode įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite apie 5 minutes. Įdėkite tarkuotą imbierą, sutrintą trintuvę žoleles ir prieskonius, kalendrų sėklų ir aštriųjų pipirų.
  • Apkeptas daržoves užpilkite sultiniu ir virkite apie 20-30 minučių, kol suminkštės.
  • Supilkite kokosų beautiful ir virkite dar 5 minutes.
  • Kai sriuba bus paruošta, sutrinkite trintuvu arba rankiniu maišytuvu . Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Moliūgų kreminę sriubą supilkite į gilias porcelianinės lėkštės arba sriubos dubenėlius ir papuoškite moliūgų sėklomis.

Šildantis ir aštrus - „chilli sin carne“

„Chili sin carne“ - tai veganiška ar net veganiškiausia visame pasulyje garsaus meksikietiško patiekalo „chili con carne“ versija. „Chilli sin carne“ sudėtyje rasite raudonųjų pupelių, kukurūzų, troškintų daržovių and šildančių prieskonių . „Chilli sin carne“ yra puiki idėja žiemos veganiškai vakarienei!

"Fusiontec" mineralinis didelis puodas 6,4 l

Sudedamosios dalys:

  • 2 raudonosios paprikos
  • 1 geltonosios paprikos
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 3 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai aliejaus
  • 600 g konservuotų pjaustytų pomidorų
  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 250 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų
  • 3 šaukštai sojų padažo
  • 0.5 arbatinio šaukštelio malto cukraus
  • ¾ arbatinio šaukštelio maltų kmynų
  • ¾ arbatinio šaukštelio aštriųjų pipirų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
  • druska ir pipirai
  • sauja smulkintų petražolių

Paruošimas:

  • Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  • Nuvalykite paprikas ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Puode storu dugnu įkaitinkite 3 valgomuosius šaukštus aliejaus, sudėkite supjaustytas daržoves, visus prieskonius ir išmaišykite. Kepkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
  • Vėliau sudėkite konservuotus tomatus, sojų padažą ir maltą cukrų. Maišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol padažas taps tirštas, o daržovės suminkštės.
  • Galiausiai sudėkite pupeles ir kukurūzus, išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
  • Įdėkite „chilli sin carne“ į gilią kvadratinę lėkštę arba dubenį. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Patiekite su ryžiais arba mėgstama duona.

Kepti obuoliai su riešutais

Žiemos vegetariški patiekalai - tai ne tik aromatingos ir sočios sriubos ar vakarienės patiekalai. Skanus desertas, pavyzdžiui, kepti obuoliai su riešutais, su aromatiniais prieskoniais ir avižiniais dribsniais maloniai sušildys ir praskaidrins net pačią niūriausią ir šalčiausią dieną.

    obuoliai vege žiemos receptai
    riešutai, kepti obuoliai
    kepti obuoliai su riešutais

Sudedamosios dalys:

  • 4 dideli obuoliai
  • 50 g sviesto
  • 1 nedidelė citrina
  • 1 valgomasis šaukštas smulkintų graikinių riešutų
  • 1 valgomasis šaukštas smulkintų lazdyno riešutų
  • 3 vnt. datulių
  • 5 džiovinti abrikosai
  • 2 šaukštai tirpių avižinių dribsnių
  • 3 šaukštai skysto medaus
  • prieskoniai: cinamonas, imbieras, muskatas

Paruošimas:

  • Puode ištirpinkite sviestą. Nutarkuokite grotelėmis citrinos žievelę. Išspauskite citrinos sultis su vaisių spaustuvu. Įdėkite citrinos žievelę, išspaustas sultis, graikinius ir lazdyno riešutus, datules ir džiovintus abrikosus į puoda. Pagardinkite prieskoniais ir užvirinkite.
  • Nuimkite riešutų įdarą nuo ugnies, suberkite avižinius dribsnius ir medų, išmaišykite mentele.
  • Paruoškite obuolius. Naudodami aštrų peilį nupjaukite kiekvieno obuolio viršūnę ir išskobkite sėklas. Į išskobtų obuolių vidų įdėkite paruošto įdaro ir uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis.
  • Paruoštus obuolius sudėkite į karščiui atsparų indą. Į indo dugną įpilkite šiek tiek vandens. Dėkite skardą su obuoliais į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 25 minutes.
  • Iškeptus obuolius su riešutais patiekite spalvingoje desertinėje lėkštėje su desertiniu šaukšteliu.
Citrusinių vaisių sulčiaspaudė Juicy Salif

83,50 €

Citrusinių vaisių sulčiaspaudė Juicy Salif

Alessi (163)
Virtuvės šefo peilis Mami

33,50 €

Virtuvės šefo peilis Mami

Alessi (1)

Skaitykite toliau!

Puikus vegetariško deserto priedas - šildantis kavos puodelis! FA žurnale rasite kavos, kuri maloniai apgaubs jus savo šiluma net šalčiausią dieną. Receptai: Meduoliai, šokoladas, prieskoniai... žiemos kavos receptai.

Vegetariška „harira“ - sriuba iš Maroko

Vegetariški receptai yra lengvai paruošiami, kupini skonio ir įvairiausių aromatų. Pažvelkite į „hariros“ sriubos aprašymą, kuriame gausu sveikų ingredientų ir savitų prieskonių. „Harira“ yra marokietiška sriuba, tradiciškai gaminama iš avienos, tačiau niekas netrukdo pasigaminti vegetariškos versijos. Šildanti ir soti „harira“ yra puiki idėja veganiškai vakarienei!

Sudedamosios dalys:

  • 2.5 l daržovių sultinio
  • 1 stiklinės avinžirnių
  • 1 stiklinės raudonųjų lęšių
  • 6 pomidorų
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 2 salierų stiebų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0.5 puodelio pomidorų tyrės
  • 1 šaukštelis kumino sėklų
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 valgomasis šaukštas imbiero
  • 1 valgomasis šaukštas saldžiosios paprikos
  • 0.5 valgomojo šaukšto ciberžolės
  • 1 ryšulėlis kalendrų
  • Papildomai: druskos ir pipirų

Paruošimas:

  • Sudėkite lęšius ir avinžirnius į atskirus dubenis, užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite kelias valandas, o geriausia - per naktį.
  • Nusausintus lęšius virkite dideliame kiekyje vandens 20 minučių, o avinžirnius - 80 minutes. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  • Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  • Salierą supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  • Į ketaus įkaitinta keptuvę įdėkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūną, česnaką ir kepkite apie 3 minutes. Pagardinkite grūstuvėje sutrintomis kmynų sėklomis, cinamonu, imbieru, saldžiąja paprika ir ciberžole. Maišykite. Sudėkite pomidorų tyrę, pomidorus ir užpilkite 1 puodeliu sultinio. Virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
  • Puode išvirkite sultinį, sudėkite išvirtus lęšius ir avinžirnius. Virkite apie 10 minutes. Sudėkite pomidorus iš keptuvės ir salierus. Sriuba pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis kalendromis.

Ratatouille - prancūziškas daržovių troškinys

Ratatuoille yra prancūziškas daržovių troškinys, kuriam būdingas intensyvus skonis ir aromatas. Žiemos daržovių receptai, kurių vienas iš pavyzdžių yra šis ratatouille receptas yra puikus būdas sušilti šaltomis dienomis.

"Vappu Pimiä" emaliuotas puodas 2,5 l
Ratatouille prancūziškas vegetariškas troškinys

Sudedamosios dalys:

  • 1 kg šviežių pomidorų
  • 2 cukinijos
  • 1 baklažanas
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 geltonosios paprikos
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
  • 6 šaukštai smulkintų bazilikų
  • druska ir pipirai

Paruošimas:

  • Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  • Ant pjaustymo lentos cukiniją supjaustykite griežinėliais, o baklažaną - pusžiedžiais.
  • Papriką supjaustykite gana dideliais kubeliais.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite baklažanus ir kepkite, kol paruduos, maždaug apie 4 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite į puodą.
  • Į keptuvę vėl įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite cukiniją ir kepkite apie 4 minutes iš abiejų pusių. Perkelkite į puodą su baklažanais.
  • Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštelį alyvuogių aliejaus, suberkite paprikas ir kepkite 3 minutes. Perkelkite į puodą su daržovėmis.
  • Į keptuvę įpilkite likusį šaukštelį alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką ir svogūną. Kepkite apie 5 minutes, kol svogūnai taps auksiniai. Sudėkite pjaustytus pomidorus ir čiobrelius. Kepkite maždaug 10 minučių. Sudėkite keptuvės turinį į puodą ir užvirinkite. Išmaišykite, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių - kol daržovės suminkštės.
  • Nuimkite puodą nuo ugnies. Įdėkite smulkintų bazilikų, druskos ir pipirų. Švelniai išmaišykite.
  • Sudėkite ratatouille į lėkštes ir papuoškite šviežiais bazilikais. Patiekite su šviežia, traškia duonele.

Namai!

Po gardžios vakarienės ir deserto kviečiame pasimėgauti šildančiu gėrimu! Žiemos gėrimų receptų, kuriuose gausu aromatingų ir aštrių prieskonių, rasite FA žurnale: 5 šildančių žiemos gėrimų receptai.

Išbandykite mūsų pateiktus žiemos vegetariškus receptus, kurie yra maistingi, šildantys, aromatingi, tiesiog- skanūs! Mėgaukitės!

vegetacijos paruošimas žiemai

Dalintis