Pasiruoškite ir gaminkite! FormAdore virtuvės reikmenys

Ar visada norėjote tapti virėju.... savo virtuvėje, bet nežinote, nuo ko pradėti? O gal restorano maistas - ne jums, o pagalvojus apie valgymą namuose sušlą jūsų skrandis ir širdis? Gaminti namuose yra madinga, patogu ir ekonomiška, todėl sukūrėme FormAdore virtuvės reikmenų rinkinį, kuriame rasite viską, ko reikia norint pradėti maisto gaminimo namuose nuotykį!

Pirmiausia

Nuo ko pradedate savo maisto gaminimo nuotykį? Hmmm... tikrai optimistiškai nusiteikęs! Juk be jos plaukus rautumėtės nuo pirmo sudegusio puodo ar išsiliejusio sultinio, kuris stebuklingai išsiliejo, kai tik akimirkai atitraukėte akis. Ir jei manysime, kad pradžioje tokie nuotykiai yra nuviliantis, vėliau viskas bus paprasta.

Maisto gaminimo pagrindai

Na, mes nežadame, kad iš karto tapsite „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotu virtuvės šefu, tačiau vadovaudamiesi šiomis keliomis paprastomis taisyklėmis, turėtumėte įvaldyti maisto gaminimo pagrindus ir, svarbiausia, pradėti mėgautis visais malonumais!

  1. Nebūkite pernelyg ambicingi. Taip, žinome, kad nė vienas treneris ar fitneso instruktorius su mumis nesutiks, bet jei pradžioje užsibrėšite per aukštą kartelę, greitai nusivilsite, numesite prijuostę į kampą ir baigsite gaminti maistą. Pradėkite nuo lengviausių receptų ir praktikuokite savo amatą su jais.
  2. Iš anksto pasiruoškite visus ingredientus (kuo lengviau prieinamų, tuo geriau) ir atkreipkite dėmesį į proporcijas, tada suplanuokite, ką ir kada dėsite, kiek laiko kuriai veiklai reikės, kad išvengtumėte situacijos, kai pusė ingredientų jau paruošti, o kita pusė vis dar laukia ant pjaustymo lentos.
  3. Naudokite sezoninius ir vietinius ingredientus - pirma, jie pigesni, antra, jie skanesni ;)
  4. Svarbiausia yra kepimo laikas - improvizuoti nėra prasmės. Laikykitės pakuotės nurodymų, o jei tai daržovės, būkite atsargūs ir nepervirkite jų (ar žinojote, kad brokolius reikia virti tik 9 minutes?), nes jie praras savo maistinę vertę.
  5. „Mažiau atliekų“ taisyklė - nepirkite per daug iš karto, kad nešvaistytumėte maisto, ir stenkitės jį kuo geriau išnaudoti. Net kavos tirščiai gali tapti kūno šveitikliu, o banano žievelė - puikia trąša. Na o jeigu išvirsite per daug (o tai natūralu), tuomet užšaldykite, sumaišykite, sudėkite į stiklainius ir konservuokite.
  6. Ieškokite sveikų pakaitalų. Pavyzdžiui, riebalai yra skonio perteikėjas, tačiau nebūtina į keptuvę iš karto mesti kilogramo taukų, lygiai taip pat tiks ir sveikas alyvuogių aliejus.
  7. Žolelės ir prieskoniai gali padaryti stebuklus, tačiau juos taip pat reikia naudoti atsargiai - druska, įberta į gaminimo pabaigą, suteiks skonio, tačiau pakaks ir mažesnio jos kiekio. Panašiai kaip ir prieskoninės žolelės, jos gali išryškinti patiekalo skonį, tačiau jų perteklius gali skonį užgožti.
  8. Pasirinkite sveikus maisto gaminimo būdus. Kartais užuot kepę ar virę vandenyje, maloniau ką nors iškepti orkaitėje be riebalų arba paruošti garuose - tai visai nesudėtingiau nei tradiciniai būdai ir dažnai sveikiau.
  9. Susikurkite pagrindinį virtuvės reikmenų ir priedų rinkinį, be kurio negalėsite pradėti daug žadančios virėjo karjeros! Geras, aštrus peilis arba tinkamai suformuotas puodas yra būtinos priemonės. Galbūt negalėsime jums paruošti vakarienės, bet mielai padėsime jai pasiruošti.
džiūsta
patiekalai

Puodai ir keptuvės


Geras puodas - koks tai puodas?

 

Puodo pirkimas yra svarbus sprendimas, dažnai įsigyjamas ilgiems metams (panašiai kaip santuoka), todėl verta šiek tiek padirbėti renkantis tobulą puodą. Kad šis sprendimas būtų kuo lengvesnis, parengėme nuoseklų vadovą - Kokį puodą pirkti?, kuriame paaiškinsime, ką tai reiškia. Apskritai puodas turi atitikti viryklės tipą (saugokitės indukcinės viryklės), tai, kaip dažnai gaminate maistą, kiek turite vietos ir kokią medžiagą pasirinksite (kiekviena medžiaga turi privalumų ir trūkumų).

Tas pats pasakytina ir apie keptuvės pasirinkimą - galite rinktis universalią arba specialios paskirties keptuvę, su dangčiu arba be dangčio, seklią arba gilią. Taip pat reikėtų atsižvelgti į keptuvės medžiagą (ketus, plienas, aliuminis, varis) ir dangą (pvz., teflonas, keramika, titanas), taip pat į galimybę plauti keptuvę indaplovėje. Dydis taip pat svarbus, jei neturite daug vietos (rinkites keptuvę su nuimama rankena).
Jei jau nusprendėte įsigyti savo svajonių keptuvę, verta perskaityti mūsų žurnalą „Kaip sveikai kepti keptuvėje“, juk tai geras pradedančiojo virėjo ABC.


Toliau esančiuose skyriuose rasite visus mūsų puodus ir keptuves. O rinktis iš ko tikrai yra :)

PUODAI
ir
KEPTUVĖS

lentyna
kepimo padėklai

Uff, kaip karšta, tai yra, karščiui atsparūs indai

Klasikinė stiklinė kepimo skardelė? Šiuolaikinis orkaitėje kepamas indas? Keraminė skardinė keptuvė? O gal silikoninis? Nepriklausomai nuo jų formos, spalvos ir medžiagos, visi jie turi vieną bendrą bruožą - juos galite nedvejodami naudoti labai aukštoje temperatūroje! Turint gerą orkaitę ir orkaitei atsparų indą, galimų patiekalų skaičius atrodo begalinis. Užkepėlės, lazanija, kepta mėsa ir žuvis, paštetai, keptos daržovės ir, žinoma, įvairūs desertai - tortai ir pyragaičiai.... Pirštus apsilaižysite!
Čia galime pasigirti visais savo puikiai ŠILUMĄ ATLAIKANČIAI INDAIS.

kopūstai
letenos

Peiliai arba aštrūs peiliai

Duonos pjaustymas riekelėmis arba daržovių pjaustymas netinkamu peiliu gali labai nuliūdinti ir atgrasyti nuo maisto gaminimo, todėl negalime leisti, kad taip nutiktų. Didžiuojamės galėdami pasakyti, kad pas mus rasite peilių, kiekvieno skoniui - iš viso jų turime beveik 500!
Žinoma, peilio pasirinkimas priklauso nuo daugelio veiksnių - ar ieškote universalaus peilio, ar peilio, skirto konkrečioms užduotims atlikti (pavyzdžiui - kietų daržovių pjaustymą). Peiliai gali būti pagaminti iš įvairių medžiagų (nuo legiruoto plieno iki keramikos), peilio forma taip pat priklauso nuo jo paskirties, o kartais ir nuo gamintojo. Peilių tema yra labai turtinga ir įdomi, tačiau pradžioje rekomenduojame rinktis universalius peilius, kuriuos vėliau, tobulėjant virtuvėje, galima papildyti ir kitais!

Peržiūrėkite visus mūsų gražius peilius čia, mes jais tikrai didžiuojamės! Pažadame, kad išsirinksite sau tinkamiausią ;)

Šokių ir pjaustymo prijuostės

Kas sakė, kad maisto gaminimo prijuostės turi būti nuobodžios? Ir, žinoma, jos praverčia, kai netyčia apliejate save ir sienas pomidorų padažu, bet kai stovite virtuvėje, taip pat atrodykite madingai ir stilingai - juk niekada nežinai, kada į virtuvę gali užsukti nelauktų svečių!

Mažos smulkmenos, be kurių negalite išsiversti


Paprastai gaminimo įkarštyje suprantame, kad kažko trūksta, kai jau būna per vėlu ir nebėra kur to gauti.

Pasiruošę gaminti maistą? Pradėkite!

Tikimės, kad mūsų virtuvės reikmenų rekomendacijos įkvėps jus nuotykiams virtuvėje. Nepamirškite, kad daugeliui mūsų gaminių taikomos nuolaidos, kurias rasite čia! Dabar nebėra jokių pasiteisinimų nepradėti gaminti :)
 
druska ir pipirai
maisto gaminimas

Dalintis