Saldi dovana iš širdies - naminė uogienė

Svarstote, ką padovanoti mylimam žmogui? Turime jums pasiūlymą - pasidarykite dovaną patys! "Pasidaryk pats" - geriausia idėja dovanai artimiesiems. "pasidaryk pats" dovana - geriausia idėja dovanai artimiesiems. Mūsų pasiūlymas "pasidaryk pats" dovanai - naminė uogienė. Sužinokite, kokių priedų reikia jam paruošti, ir 4 patikrintus uogienių receptus.

Saldi dovana iš širdies - naminė uogienė

Nors parduotuvių lentynos perpildytos įvairiais produktais, kurie puikiai tiktų kaip dovana mylimam žmogui, siūlome dovaną paruošti patiems. Kodėl? Kurdami dovaną mylimam žmogui galvojame tik apie juos, atsižvelgdami į jų skonį, pageidavimus ir poreikius. Sunku rasti labiau tinkamą dovaną nei už rankomis pagamintą dovaną. „Pasidaryk pats“ dovana iš mūsų reikalauja laiko, darbo, atsidavimo, kartais daug kantrybės, todėl ji unikali ir neįkainojama. Be abejo, „pasidaryk pats“ dovana, kurią įgyvendinant įdėta daug širdies ir įsipareigojimo, yra originali ir vienintelė tokia, kurios vertė yra daug didesnė, nei pirktos parduotuvėje.

Saldi dovana

Mūsų siūloma saldžios „pasidaryk pats“ dovanos idėja yra naminė uogienė, kuriai reikia daugybės priedų ir gražių stiklainių, kad jūsų rankų darbodovana džiugintų ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda. Paženklintos etiketėmis, suvyniotos į spalvotą popierių ir papuoštos prašmatniu kaspinu, jos tikrai pradžiugins dovanos gavėją. Skanus džemas ir nuoširdi dedikacija - puiki dovanos idėja Valentino dienos, Motinos dienos, gimtadienio ar kitos progos šventei.

 

    Anglijoje pagamintas šešiakampis stiklainis
    Kilner Pantry etiketės konservams
    uogienės stiklainis

Svarbiausi priedai naminėms uogienėms gaminti

Pasigaminti naminės uogienės dovanai nepavyks, jei neturėsite stiklainių ir konservavimo priedų. Toliau pateikiamas sąrašas, ko jums reikia.

  1. Konservų stiklainiai - naminiai konservai atrodys gražiai, jei juos paruošite dekoratyviniuose stiklainiuose. Galite rinktis iš šių variantų: Weck stiklainiai taip pat Kilner.
  2. Stiklainių etiketės - saldi dovana įgaus unikalų ir asmeninį atspalvį, jei ant jos užklijuosime palinkėjimus. Kad tai padarytumėte, verta pasirūpinti dekoratyvinėmis lipniomis etiketėmis. Ant jų, be kelių šiltų žodžių, skirtų gimtadienio progai, taip pat galite užrašyti produkto, esančio stiklainyje, aprašymą ir jo pagaminimo datą.
  3. Kauliukų išėmimo įrankis - yra nepakeičiama vyšnių, trešnių ar obuolių uogienės gaminimo įranga. Su jo greitai ir patogiai pašalinsite kauliukus iš įvairių vaisių. 
  4. Piltuvėlis - dėka specialios piltuvėlio konstrukcijos su plačia anga daugiau niekada nekils problemų perpilant džemą ar uogienę iš puodo į stiklainius.
  5. Puodas uogieniai virti - dėl plataus skersmens puodo galima greitai išgarinti vandenį ir išgauti norimą uogienės konsistenciją. Be to, jis apsaugo nuo prilipimo ir pridegimo gaminant naminę uogienę.
  6. Stiklainių žnyplės - nepakeičiamas įtaisas pasterizavus stiklainius, leidžiantis saugiai išimti karštus stiklainius iš puodo.
Piltuvas 3in1 Cuisipro

16,70 €

Piltuvas 3in1 Cuisipro

Cuisipro (4)
Žnybtai stiklainiams Weck

42,90 €

Žnybtai stiklainiams Weck

Weck (1)

Skaitykite daugiau!

Daugiau apie pagrindinius priedus, skirtus konservams ruošti, - „Weck“ ir „twist“ stiklainius, taip pat akmens masės indus, piltuvėlius ir stiklainių atidarytuvus - skaitykite FA žurnale: Savaitės amžiams. Vasaros prieskoniai stiklainyje.

4 išbandyti ir patikrinti naminių konservų receptai

Abrikosų uogienė su Amaretto

Aromatinė abrikosų uogienė su Amaretto migdolų likeriu tai puiki idėja saldžiai dovanai draugei, mamai, sesei, močiutei arba neįprastai „pasidaryk pats“ dovanai vaikinui Valentino dienos proga.

Sudedamosios dalys:

  • 1 kg abrikosų
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 1 stiklinė cukraus
  • Pusės citrinos išspaustos sultys
  • 1/3 puodelio Amaretto migdolų likerio

Paruošimas:

  • Abrikosus nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite ketvirčiais.
  • Abrikosus sudėkite į uogienei gaminti naudojamą puodą, užpilkite vandeniu ir citrinos sultimis. Užberkite cukrumi, uždėkite ant viryklės ir užvirinkite.
  • Virkite be dangčio porą valandų ant silpnos ugnies, kol abrikosai pradės byrėti ir išgaruos pakankamai vandens, kad uogienė sutirštėtų. Pačioje virimo pabaigoje įpilkite Amaretto ir išmaišykite.
  • Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir pasterizuokite.
Piltuvas Weck

23,80 €

Piltuvas Weck

Weck
    Piltuvas Weck

    23,80 €

    Piltuvas Weck

    Weck
Šaukštas Tala medinė

4,20 €

Šaukštas Tala medinė

Tala

2. Rabarbarų ir imbiero uogienė

Šiek tiek rūgšti rabarbarų uogienė su imbieru ir citrinos žievele tai originali rankų darbo dovanos idėja.

Sudedamosios dalys:

  • 1 kg rabarbarų
  • 300 g cukraus
  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero
  • 1 citrinos žievelė

Paruošimas:

  • Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apibarstykite cukrumi. Palikite ją kelioms valandoms, kol prisitrauks sultis.
  • Į rabarbarus sudėkite imbierą ir citrinos žievelę.
  • Uždėkite puodą su rabarbarais ant viryklės ir virkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą.
  • Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite ir pasterizuokite.
Weck stiklainio dangtelis

Skaitykite!

Daugeliui žmonių kelia nerimą naminių konservų pasterizavimas. Apsilankykite FA žurnale: „Weck“ stiklainių pasterizavimas 6 etapais ir sužinokite, kaip tai paprasta!

3. Vyšnių uogienė

Skani vyšnių uogienė su romu ir kakava puikiai tiks įvairiems desertams pagardinti.

Sudedamosios dalys:

  • 1 kg vyšnių
  • 350 g cukraus
  • 35 g kakavos
  • 1 valgomasis šaukštas romo

Paruošimas:

  • Vyšnias išskobkite, sudėkite į puodą storu dugnu ir apibarstykite cukrumi. Užvirinkite. Vyšnias virkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos vanduo ir uogienė taps tinkamos konsistencijos. Kartkartėmis pamaišykite puodo turinį.
  • Sumaišykite kakavą ir romą su ¼ puodelio vandens. Gerai išmaišykite ir supilkite į uogienę. Virkite dar 15 minučių. Karštą konservą supilstykite į sausus, iškaitintus stiklainius ir pasterizuokite.

4. Citrinų uogienė su kiviais

Nustebinkite mylimą žmogų savo kūrybiškumu ir padovanokite jam skanią dovaną, egzotiška citrinų uogienė su kiviais.

Sudedamosios dalys:

  • 600 g citrinų
  • 4,5 puodelio vandens
  • 800 g kivių
  • 5,5 puodelio cukraus

Paruošimas:

  • Nuplaukite ir nuplaukite citrinas. Perpjaukite juos ketvirčiais, išimkite sėklas ir didesnes plėves. Supjaustykite juos plonais griežinėliais, sudėkite į stiklinį dubenį, užpilkite vandeniu ir atidėkite nakčiai.
  • Kitą dieną vandenį su citrina supilkite į puodą ir virkite apie 15 minučių.
  • Nulupkite kivius ir sumaišykite blenderiu. Į citrinas suberkite kivius, cukrų ir užvirinkite.
  • Sumažinkite ugnį ir virkite apie 3 valandas, kartkartėmis pamaišydami.
  • Sudėkite uogienę į iš anksto sterilizuotus stiklainius, užkimškite ir pasterizuokite.
"Home Made" uogienės stiklainis 454 ml
uogienės stiklainis

Įdomu

Skanios pomidorų sultys, supilstytos į buteliukus, o gal pomidorų padažo makaronams ar picai? Apsilankykite FA žurnale: Patikrinti pomidorų konservų receptai, atraskite išbandytų ir skanių pomidorų konservų receptų, kad net ir vidury žiemos galėtumėte mėgautis intensyviu aromatingų pomidorų skoniu.

Vasaros sezonas - puikus metas pasirūpinti naminių konservų atsargomis, kurias galėsite dovanoti savo artimiesiems ištisus metus. Tačiau prieš pradėdami įsitikinkite, kad turite dekoratyvinių stiklainių etiketės ir kiti konservų priedai. Džiaugsmas ir pasitenkinimas gimtadienio proga gavus originalią, rankų darbo dovaną - garantuotas!

 

Dalintis