Šventė akims. Kaip dekoruoti lėkštes?

Šviežių daržovių salotos arba antis su slyvomis - tai patiekalai, kurie labai dažnai įspūdingai atrodo ant mūsų stalo. Tačiau net ir paprasčiausias maltos mėsos kotletas su bulvėmis gali nustebinti savo išvaizda. Užtenka papuošti lėkštę arba patį patiekalą, kad jis taptų švente ir skoniui, ir akims.

Pasirūpinkite sudėtimi

Kai žiūrime maisto gaminimo laidas, kiekvienas patiekalas atrodo labai viliojančiai - profesionalai vizualiniam efektui skiria daug dėmesio. Iš mūsų perspektyvos žiūrint, dvi mažos morkos ir keli lašai padažo neatrodo kažkas ypatingo, tačiau tai gali padaryti stebuklus. Reikia tik visai nedaug - laikytis saikingumo ir nebijoti tuščių vietų lėkštėje. Taip išryškinsime kompoziciją, kuri, pasirodo, yra labai svarbi. Pasirinkite tinkamo dydžio lėkštę, geriausia tokią, kurios kraštas liktų tuščias. Nuo šiol svarbiausia - minimalizmas ir estetika!

"Le Maioliche" pietų lėkštė

Naudokite padažus

Kad patiekalas būtų dar įspūdingesnis, lėkštę galite papuošti padažais. Tiesa, iš pradžių yra rizika, kad nepavyks išgauti tinkamo efekto, tačiau praktika daro meistriškumą! Kartais užtenka tik kelių lašų padažo ir patiekalas, kurį ruošiatės patiekti, įgauna visiškai kitokį charakterį. Kad būtų lengviau, naudokite tinkamus indus, kurių yra kiekvienoje virtuvėje. Tai bus paprasta mentelė, šaukštelis arba net.... konditerinis svirkštas! Pirmiausia iš padažo padarykite gabalėlį, bet įsitikinkite, kad jis pakankamai tirštas, kad nebūtų per skystas. Tada mentele arba šaukšteliu paskirstykite padažą per visą lėkštę taip, kad susidarytų neryški padažo linija. Taip galite sukurti įvairias formas, viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės.

Gėlių variacijos

Serviravimui...

Pikantiškesniems patiekalams puikiai tinka iš daržovių pagaminti papuošimai. Dėkingas produktas yra morkos, iš kurių galima sukurti įvairių rūšių gėlių, pavyzdžiui, rožių. Jie bus kuriami pjaustant tinkleliu ir subtiliai suplėšant. Norint sukurti tokią kompoziciją, pirmiausia reikėtų pasiruošti tinkamus įrankius. Jums tikrai pravers specialios žirklės ir peiliai, taip pat daržovių spiralizatoriai ir galąstuvai (žinomi kaip skustukai Julienne) bei kauliukų pašalinimo prietaisai.

Puikiai tiks ir įvairaus tipo trintuvės ir smulkintuvai. Švelnias gėlių variacijas galima sukurti aštriu daržovių skustuku - supjaustykite plonus griežinėlius, pavyzdžiui, agurko, ir juos susukite į pasirinktos gėlės žiedlapius. Norint pjaustyti ilgus griežinėlius, verta rinktis kryžminį skustuvą (skustuvo formos). Be jokių rūpesčių galime naudoti daugybę daržovių, pavyzdžiui, svogūnus, paprikas, ridikėlius ar pomidorus. Dėl pasirinkimo įvairovės mūsų lėkštė gali būti labai spalvinga.

Daržovių makaronai per kelias sekundes

Naudojant įprastą daržovių skustuvą sunku išgauti pailgas morkų, burokėlių ar cukinijų juosteles, kurias dažnai matote patiekalų nuotraukose iš interneto. Į pagalbą pasitelkite Julienne skustukus, kuriais akimirksniu sukursite spalvingus daržovių spagečius. Daugiau apie tai, kaip pasigaminti daržovių makaronus, galite paskaityti čia >>>.

Pabarstykite riešutais

Nuo šiol lėkštės puošimas neužims daug laiko. Net ir paprastas žolelių, riešutų, moliūgų ir saulėgrąžų sėklų pabarstymas pagerins vizualinį patiekalo efektą. Be to, ideali idėja - paskrudinti pasirinktą priedą, kuris suteiks patiekalui ne tik estetinių savybių, bet ir skonio. Riešutus galima patiekti nesmulkintus arba susmulkintus. Tinka įvairių rūšių, pavyzdžiui, graikiniai, lazdyno, makadamijos ir anakardžių riešutai. Naudokite krapų, petražolių, bazilikų ir mėtų lapelius - žalumynai lėkštėje visada atrodo gerai ir kelia malonias asociacijas.

Grand Cru lėkštė
"Rhombe" serviravimo lėkštė 35 x 26,5 cm

Sužinokite!

Jei norite pasigaminti įspūdingų patiekalų, peržiūrėkite vieną iš mūsų straipsnių FormAdore Mag žurnale: Ant ko patiekti užkandžius? Padėklai, indai ir dubenys

Pabrėžkite kiekvieną ingredientą

Atminkite, kad svarbiausia yra patiekalo sudėtis. Todėl suplanuokite kiekvieno ingrediento išdėstymą ir pasistenkite jį pateikti kuo geriau. Ruošiant patiekalą iš ryžių, juos galima formuoti lėkštėje su dubenėliu. Taip jis bus tobulos formos. Kita vertus, jei padažas mūsų patiekale atlieka svarbų vaidmenį, verta jį patiekti specialiuose dubenėliuose. Nepamirškite, kad patiekalo pasirinkimas turi įtakos konkretaus patiekalo suvokimui. Ne veltui yra specialios paskirties serviravimo indai. Vieni geriau tinka salotoms, kiti - makaronams patiekti.

Nepamirškite nusausinti salotų

Nepamirškite gerai nusausinti visų sudedamųjų dalių, prieš dėdami jas į lėkštę. Lašantis vanduo gali atrodyti nepatraukliai. Jau nekalbant apie tai, kad salotų lapai atrodo daug geriau, kai jie yra sausi. Todėl nebijokite naudoti salotų džiovyklės.

Prislopinta ar ryški spalva?

Renkantis tinkamą indą reikia atsižvelgti ne tik į dydį ir formą, bet ir į spalvą. Pagalvokite, ar Jūsų indas gerai atrodys su raštu, ar labiau tiks vienspalvis dubuo. Pietų lėkštės išsiskiria tikrai plačia spalvų gama, todėl galime kurti kūrybiškas kompozicijas. Šaltai mėsai ar sūriui patiekti naudokite specialias serviravimo lėkštes - tai elegantiška serviravimo forma, kurios dėka kiekvienas užkandis atrodo tikrai gurmaniškai. Prie pagrindinio ingrediento pridėkite priedų, pavyzdžiui, aviečių, papuoštų mėtomis. Prie sūrio tinka ir kiti vaisiai, pavyzdžiui, vynuogės, obuolių ir kriaušių gabaliukai. Jiems paruošti pravers specialūs vaisių ir daržovių priedai, pavyzdžiui, vaisių ir daržovių pjaustyklė arba galąstuvas. Serviravimo lenta taip pat idealiai tinka Jūsų paruoštiems sušiams patiekti.

Rankinė daržovių trintuvė Oxo su 3 ašmenimis

30,60 €

Rankinė daržovių trintuvė Oxo su 3 ašmenimis

Oxo (3)

Įdomu!

Daugiau apie sūrio užkandžių patiekimą galite paskaityti FormAdore Mag žurnale: Kaip paruošti tinkamą sūrio lentą?
    Plokščia plokštelė "New Norm" 27 cm
    27 cm plokščia lėkštė Taika mėlyna
    "Kelly" vakarienės lėkštė

Būkite šiuolaikiški

Patiekalų dekoravimas

Dizainerių stalo įrankiai taip pat gali būti naudojami indams dekoruoti. Jie bus ypač naudingi, kai bus patiekiami užkandžiai. Įsmeikite šakutes į sūrius, mėsytes arba griežinėliais supjaustytus vaisius bei daržoves. Visa tai galima patiekti ne tik ant anksčiau minėtų lentų, bet ir ant specialių užkandžių lėkščių. Padažams naudokite dekoratyvinius šaukštelius. Jų būna įvairių rūšių, todėl savo svečiams galite padovanoti specialius, dizainerių sukurtus šaukštelius kavai arba desertui. Patiekimo įrankiai gali iš tiesų pakeisti patiekalo charakterį. Jei vis dar svarstote, kaip papuošti savo patiekalą, turime Jums dar vieną pasiūlymą.

sūrio lenta
Užkandžių šaukštelis Scoop&Pick

13,20 €

Užkandžių šaukštelis Scoop&Pick

Joseph Joseph (3)
4 vnt. Kavos šaukšteliai Il Caffe Alessi 4 vnt.

29,50 €

Kavos šaukšteliai Il Caffe Alessi 4 vnt.

A di Alessi (3)

Pasirinkite originalų dizainą

Serviruojant patiekalus, įvairiausios servetėlės, pavyzdžiui, siuvinėtos, patrauks ne vieno gurmano dėmesį. Jos puikiai tiks lėkštei su mėsyte papuošti, tačiau vietoj dekoratyvinės servetėlės galite rinktis ir raštuotą indą. Pasirinkimas didžiulis - tiks tiek spalvotos, tiek lėkštės su originaliais, meniškais raštais. Rinkdamiesi konkrečią serviravimo formą, nepamirškite, kad kartais verta rinktis neakivaizdžias formas ir raštus, kurie neabejotinai nustebins Jūsų svečius. Ruošiant užkandžius taip pat pažaiskime su jų forma - mėsytė, suvyniota į ritinėlį atrodys skaniau. Vidų galima papuošti virtais šparagais ar kitu mėgstamu įdaru. Idėjų, kaip papuošti patiekalus, yra tikrai daug. Tačiau nepamirškite, kad galutinis efektas labai priklauso nuo Jūsų vaizduotės!

Lėkštė Taika mėlynos spalvos 22 cm

37,70 €

Lėkštė Taika mėlynos spalvos 22 cm

Iittala (3)
Pietų lėkštė Cosmic Moon 30 cm

76,40 €

Pietų lėkštė Cosmic Moon 30 cm

Seletti (1)
Gili lėkštė Arabia Finland Muminukai Friendship

54,30 €

Gili lėkštė Arabia Finland Muminukai Friendship

Arabia Finland

Dalintis